TOTUL DESPRE FIRMELE INFRACTORULUI MANDA CLAUDIU ȘI ”MODUS OPERANDI” PRIN INTERPUȘI CA ENEA CONSTANTIN COSMIN, TABACU CRISTINA, AL-KOUZ PAULA CRISTINA, DRAGU PAUL ALIN ȘI ALȚII

Deschidem azi lanțul dezvăluirilor, afacerilor cuplului infracțional Claudiu Manda – Olguța Vasilescu și tenebrele lor constând în interpuși, grupări infracționale de tip mafiot specializate în spălare de bani, evaziune fiscală, delapidare…

Până unde merge parvenitismul, mizeria umană la pachet cu opulența, cele două ceasuri de mână a câte 33.000 lei declarate în declarația de avere a lui Claudiu Manda pentru el și Olguța Vasilescu fiindexemple semnificative.

De ce însă nu-și decalară toate averile este o altă chestiune. Cât despre cele deținute prin interpuși (interlopi, cămătari) nu sunt de aici de colo niște clădiri de birouri, blocuri de locuințe, hoteluri, în țară și din afara țării investiții pentru activități comerciale în afara țării.
Le vom prezenta și dezbate rând pe rând, dar mai întâi prezentăm cititorilor și de ce nu, oamenilor legii, un scurt istoric al omului de afaceri evazionist, specializat în spălare de bani Claudiu Manda:
·        Firme cu care Claudiu Manda are legătură directă:
·               S.C CONTACT SA (2312971), în care a avut calitatea de asociat, specializată în pierderi, în prezent radiată, ultima cifră de afaceri 378 lei și o pierdere de 4.194 lei, firma fiind specializată și în furnizare de facturi fiscale false către alte firme controlate de Claudiu Manda;
·               S.C MAPOEMS IMPEX SRL (5653582), în prezent radiată, în care a avut calitatea de asociat și administrator, nu a declarat nici un fel de activitate, firma fiind specializată în furnizare de facturi fiscale false către alte firme controlate de Claudiu Manda;
·               BOGTI FOOD SRL (16946022), în care figurează ca asociat împreună cu Enea Constantin Cosmin și în care nu și-au declarat toate veniturile realizate din comerțul cu ridicata și cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și tutunului, înregistrând pierderi an după an, până în 2016, an începând cu care nu și-a mai declarat niciun fel de venit, toată activitatea derulându-se la negru. Și această societate a avut și are rol de furnizor de facturi fictive către alte firme controlate de Claudiu Manda și Cosmin Enea.
Cu toate că societatea are un capital social de numai 200 lei, Manda Claudiu își vinde părțile sociale (135 din 270) deținute la această firmă, finului lui Enea Cosmin,interpusul Docea Virgil Andrei, pentru suma de 50.000 EURO, așa cum rezultă din declarația de avere nr.121 din 14.06.2019, declarând suplimentar un rest de plată de 40.000 EUROplus încă un rest 10.000 EURO, lăsând loc unei interpretări/confuzii.

Dacă domnul Manda Claudiu nu a înțeles că această tranzacție convenită cu asociatul său Enea Cosmin este o spălare de bani în toată splendoarea ei, oamenii legii au obligația să-i aducă la cunoștință învinuirea. În mod aiuritor, în declarația de interese nr.3133 din 25.07.2019, valoarea totală a părților sociale deținute de Claudiu Manda la S.C IMOBAND OLTENIA SRL este declarată ca fiind 390 lei.

Ce spune legea privind tranzacționarea părților sociale, am putea să-i spunem noi domnului Manda, dar lăsăm asta în seama oamenilor legii, care nu au cum să nu constate spălarea de bani.

  • S.C IMOBAND OLTENIA SRL (28661436), care îl are ca asociat cu 98% pe Manda Iulian Claudiu, iar ca administrator pe Tabacu Cristina.Prin această societate Manda Claudiu a reușit performanța infracțională ca la o cifră de afaceri de 9.596 lei la 31.12.2020, să declare un profit de 404.908 lei fără nici un angajat.Atât l-a dus capul, să se autodenunțe că nu și-a declarat toate veniturile. Ca și istoric, la 2019 a avut o cifră de 22.688 lei și o pierdere de 169.522 lei, iar la 2018 o cifră de afaceri de 22.308 lei o pierdere de 71.723 lei. La cifra de afaceri aferentă anului 2019 de 22.688 lei cu pierdere de 169.522 lei, conform Declarației de avere nr.139 din 20.06.2019, Manda Claudiu cumpără active imobiliare prin S.C  IMOBAND OLTENIA SRL de 224,89 mp și de 66,04 mp, tot prin IMOBAND OLTENIA SRL și mai declară investiții de 224.750 lei.

Foarte grav este însă faptul că în declarațiile de avere, Manda Claudiu nu a declarat asocierea S.C IMOBAND OLTENIA SRL în S.C SCAI AGRO HOLDING SRL din Ișalnița, Str. Mihai Eminescu nr.101, Jud. Dolj în care figurează ca asociat cu interpusul Dragu Paul Alin care are și calitatea de administrator. Drept recunoștință pentru postura de interpus în S.C SCAI AGRO HOLDING SRL, Manda Claudiu l-a numit pe Dragu Paul Alin în Consiliul de Administrație la Compania de Apă Oltenia deținută de Primăria Craiova,  până la momentul când a constatat că de fapt Dragu Paul Alin își trăsese partea mai mult decât îi era permis din SCAI AGRO HOLDING SRL. Fraudele economice au fost posibile cu sprijinul primarului de la Ișalnița de la acea vreme, Ovidiu Flori, nașul cuplului infracțional Claudiu Manda- Olguța Vasilescu, dar și al lui Dragu Paul Alin.

Având controlul asupra APIA Dolj, deoarece tot Manda Claudiu a numit directorul APIA, prin S.C SCAI AGRO HOLDING SRL au fost fraudate până în prezent aproximativ 2 milioane euro prin adeverințe false emise de Primăria Ișalnița care au inclus în totalul suprafețele ce beneficiază de subvenții și islazuri, pășuni, canale de irigații, drumuri de exploatare și pur și simplu terenuri fictive care nu au la bază contracte de arendă sau înțelegeri sub orice formă cu proprietarii.

Pentru a-și ascunde veniturile  a fost modificată baza de impozitare cu facturi fictive de la firmele mai sus menționate, Claudiu Manda fiind autorul infracțiunilor de spălare de bani și evaziune fiscală cu complicitatea lui Dragu Paul Alin.

Nu poate fi neglijat aspectul că sediul S.C SCAI AGRO HOLDING SRL este la aceeași adresă din Ișalnița, Str. Mihai Eminescu nr.101, Jud. Dolj, unde funcționează și S.C REMEX SRL a finilor cuplului Claudiu Manda – Olguța Vasilescu, respectiv Ștefănescu Sorin Costin și Ștefănescu (Peța) Eliza, fosta consilieră personală a Olguței Vasilescu la Primăria Craiova. De numele acestei firme se leagă marele jaf al banilor publici, inclusiv fonduri europene, din mai multe instituții publice din Craiova și Jud. Dolj, cel mai mare fiind săvârșit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova unde au fost plătite lucrări de consolidare a structurii de rezistență (Ex. Radiologie, Centrul de Transfuzii), dar neefectuate, au fost plătite lucrări efectuate în bătaie de joc, în regim spoială, cum ar fi de exemplu aplicarea de vopsea lavabilă peste faianță, iar unele lucrări nu au fost deloc efectuate nici până în prezent dar în schimb plătite de Consiliul Județean Dolj.

Este foarte grav faptul că U.A.T Jud. Dolj – Consiliul Județean Dolj nu a respectat prevederile H.G 144/2010 privind predarea patrimoniului Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova către Ministerul Sănătății, deoarece nu mai avea calitatea de proprietar, iar H.G 867/2002 nu mai producea efecte. Un grup infracțional organizat de care Claudiu Manda,  Cosmin Enea, Ion Prioteasa și șoferul lui Enea, fin în același timp, Durle Cosmin, numit administrator public al județului Dolj și directoarea financiar contabil a spitalului, infractoarea Tănasie Gabriela (fosta Ionescu) nu sunt deloc străini șiau permis să fie semnate contracte de finanțare în fals cu privire la calitatea de proprietar al patrimoniului spitalului a C.J DOLJ.

Evaziunea fiscală săvârșită de Ștefănescu Sorin Costin la S.C REMEX SRL din încasările banilor publici, raportată numai la contractele obținute de la nașii Claudiu Manda și Olguța Vasilescu este de peste 12 milioane euro,iar în evidența contabilă a S.C REMEX SRL se regăsesc  facturi fictive de la firmele lui Claudiu Manda și Cosmin Enea, mai sus menționate.

  • Firme cu care Claudiu Manda are legătură prin interpusi:
  • S.C BEST CLEAN SRL (RO16201132), fostă FATIH COM SRL (specializată în construcții metalice) este firma pe care Claudiu Manda și Cosmin Enea o dețin prin mai mulți interpuși și prin care și-au atribuit contractul de servicii de spălătorie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, prin documente false emise de Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare și Spitalul Calafat, constând în recomandări de prestare a aceluiași serviciu la cele două unități sanitare. Contractul a fost atribuit pe o perioadă de 5 + 2 ani (adică până în 2014), în anii 2015-2016 nu a existat niciun fel de contract, iar ulterior a fost declarată câștigătoare pe viață. Pe viața spitalului. Este un caz aparte de mare jaf, dacă ne raportăm numai la gazul consumat de spital pentru producerea aburului tehnologic necontorizat pentru spălătoria lui Enea Cosmin și a lui Claudiu Manda, prejudiciul adus spitalului fiind de peste 3,5 milioane euro.

Pentru că evaziunea fiscală și spălarea de bani la S.C BEST CLEAN SRL a depășit suma de 6 milioane euro, Claudiu Manda și Enea Cosmin au aplicat ”ingineria” absorbției S.C BEST CLEAN SRL de către S.C COLISEUM LOGISTICS & DISTRIBUTION SRL (RO 16201132), prin preluarea activului și pasivului, firma fiind deținută de Enea Constantin Cosmin, în calitate de asociat, tocmai de cel care negase ani la rând că ar avea vreo legătură cu S.C BEST CLEAN SRL.

Bineînțeles că dispariția mascată a S.C BEST CLEAN SRL a avut ca scop și eludarea taxelor pe care aceasta le datora Primăriei Municipiului Craiova – Direcția Impozite și Taxe, condusă de directorul executiv Elena Bonescu, o apropiată a lui Cosmin Enea, dar și scopul vădit de a se sustrage urmăririi penale în Dosarul nr.333/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și al I.P.J Dolj – S.I.C.E.

CEDY LOGISTICS (RO 19165913), fostă TNT CONSTRUCT SRL cu care cei doi participau la licitații la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, este deținută de Enea Constantin Cosmin direct și de Claudiu Manda indirect. După o evaziune fiscală de 4 milioane EURO, spălare de bani, delapidare, aceștia au trecut-o în adormire, iar pentru anul 2020 activitatea a fost ZERO, urmând bineînțeles veșnica pomenire. Activitatea este preluată de S.C T.L.I ROUTIER SRL (RO 26254460), Claudiu Manda și Cosmin Enea specializându-se și în transporturi rutiere de mărfuri, dar cu o evaziune fiscală de peste 2,5 milioane EURO, prin aceeași metodă de majorare a bazei de impozitare cu achiziții fictive, chiar și prin lipsa totală facturilor în anumite luni.

La această bancă (PATRIA BANK) au fost deschise 76 de conturi și a fost săvârșit unul din cele mai celebre cazuri de spălare de bani și evaziune fiscală din Oltenia, de către Enea Eliza și Enea Cosmin cu complicitatea lui Claudiu Manda.

  • CENTRUL MEDICAL DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE SF. ELENA SRL (34074304)din Craiova, Str. Eugeniu Carada nr.18, este un alt domeniu în care Claudiu Manda a înțeles să câștige (din îngrijirea bătrânilor), dar prin Casa de Sănătate Dolj, contabilul care face inclusiv raportările la CAS Dolj fiind aceeași directoare financiar contabilăinfractoare de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Ingeniozitatea lui Manda s-a manifestat și prin numirea unor interpuși ca asociați ai unității sanitare de drept privat pe cetățenii turci Demir Ahmet și Erismis Mehmet, persoane care au legătură cu aparatura medicală din Turcia conform surselor, dar și cu alte afaceri pe care le vom dezvălui în edițiile viitoare.

Precizăm că la această dată, asociații Centrului Medical nu mai sunt aceeași, deoarece turcii s-au îngrozitmai rău decât de Vlad Țepeș  de fraudele comise prin situații fictive,raportate la CAS Dolj, decontate de aceasta, observând bineînțeles că directorul CAS Dolj a ocupat această funcție tot grație bunăvoinței lui Claudiu Manda și avea obligația să-i întoarcă serviciul, dar prin fraudarea banilor publici din sănătate.

Vom prezenta în edițiile viitoare marele jaf din banii publici al firmelor controlate de Claudiu Manda și Olguța Vasilescu, începând cu PRIMASERV SRL, ERPIA SA, LUTEREC IMPEX SRL și toate contractele de lucrări publice atribuite de Primăria Craiova și Consiliului Județean Dolj sau altor unități administrative din județ, cu prezentarea fiecărei lucrări în parte.

Vom prezenta de asemenea toate tranzacțiile pe conturi, cum au fost sustrase și direcționate sumele, pentru ce fel de cheltuieli și care cheltuieli nu au fost evidențiate contabil. Sunt peste 25 milioane de EURO care au luat drumul unor investiții ale cuplului infracțional Claudiu Manda – Olguța Vasilescu,investiții imobiliare sau de afaceri în țară și în afara țării, case de lux, precum cea din Craiova, Str. Frații Golești nr.58, apartamente (inclusiv în Bruxelles).

Vom raporta toate aceste averi colosale ale cuplului infracțional Claudiu Manda – Olguța Vasilescu la declarațiile lor de avere și de interese și le vom demonstra falsul în declarații și situația incompatibilității pentru Claudiu Manda, pe care sperăm să o certifice Agenția Națională de Integritate.

Cum au pus mâna acești infractori pe cel mai mare spital al Ministerului Sănătății și nu al Consiliului Județean Dolj, cum și-au bătut joc de tot ce înseamnă sistemul de sănătate la nivel regional, cum a fost posibil ca fratele lui Manda Claudiu, ajutorul de ospătar Manda Sorin, să fie numit administrator public al Municipiului Craiova, sau șoferul lui Cosmin Enea, Durle Cosmin, nășit de Enea, să ajungă administrator public al județului Dolj, dar și al Municipiului Craiova când l-a înlocuit pe Manda Sorin, sunt aspecte care definesc cel mai mare blestem care a căzut pe capul oltenilor și care sperăm să-și înceteze curând efectele.

Cei care au vizitat Palatul Versailles, vor rămâne oripilați de faptul că luxul de acolo este ecranat de luxul în același stil din palatul infractorilor Claudiu Manda – Olguța Vasilescu din Craiova, Str. Frații Golești, nr. 58, imobil care a fost trecut din domeniul public al Municipiului Craiova, din dispoziția primarului Olguța Vasilescu, în domeniul privat, urmare a expunerii de motive a Olguței Vasilescu, înstrăinat prin hotărâre de consiliu, aprobată de Olguța Vasilescu, către o persoană interpusă  și cumpărat apoi de Olguța Vasilescu și Claudiu Manda de la această persoană.

Or fi acestea fapte compatibile cu funcția, domnilor reprezentanți ai sistemului judiciar? Urmează să prezentăm fotografii și un film din interiorul acestui palat cu trecerea în revistă a holului cu canapeaua în stil retro, a șemineului cu pictura de excepție, a dormitoruluiinfractorilorOlguța Vasilescu și Claudiu Manda,cu mobilier retro alb,  numai piesele de mobilier valorând peste 30.000 EURO.

Este regretabil că un astfel de individ, precum Claudiu Manda a ocupat funcția de Președinte al Comisiei de Control a S.R.I din Parlamentul României, cum este de altfel nefastă relația dintre acest infractor și Sabin Iancu, șeful S.R.I Oltenia.

Tihomira IVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *