GRUPAREA INFRACȚIONALĂ DE LA IȘALNIȚA, JUD. DOLJ ȘI FIRMELE PROTEJATE/ACOPERITE CARE DEVALIZEAZĂ BUGETELE PUBLICE ALE PRIMĂRIEI CRAIOVA ȘI CONSILIULUI JUDEȚEAN DOLJ PRIN ”MODUS OPERANDI CLAUDIU MANDA ȘI CAMARILA INFRACȚIONALĂ DE TIP MAFIOT”

În ediția de azi S.C ERPIA S.A Craiova deținută de S.C LUTEREC IMPEX SRL Craiova.

Așa cum am promis cititorilor, dar și oamenilor legii, în special al celor care au mai rămas integri în sistemul judiciar, continuăm șirul dezvăluirilor marelui jaf al banilor publici prin firme protejate/acoperite cu consecința unor lucrări efectuate în batjocură, de mântuială, care amplifică sărăcia lucie în care se zbate regiunea Olteniei ajunsă cea mai săracă zonă din România.

La 32 de ani de la momentul când poporul român spera la o altfel de țară în care securitatea să se ocupe strict de problemele ce privesc securitatea națională, acea securitate care a stat cu capul în nisip precum struțul, după foarte puțin timp a scos capul și de cap să le fie celor care au permis ca aceasta să facă legea în țară, să controleze toate domeniile de activitate și instituțiile de bază ale statului, inclusiv o parte din justiție.

Revenind la problemele Olteniei, este evident modul în care infractori, trimiși în judecată, precum Claudiu Manda, conduc politic județulDolj, iar membrii lor de familie sunt unul primar al Craiovei, altul director al Aeroportului Craiova și alții… pe la alte instituții de stat.

Astfel a fost posibil ca Sorin Manda, fratele infractorului Claudiu Manda, să ocupe funcția de director al RAT Craiova, administrator public al Mun. Craiova și mai nou director executiv al Aeroportului Craiova care arată mai rău decât cel din Afghanistan.

În același mod a fost posibil ca S.C ERPIA S.A să încaseze următoarele sume constând în bani publici de la următoarele instituții publice:

-PRIMĂRIA CRAIOVA – 27.274.839 LEI;

-SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE ”VICTOR BABEȘ” CRAIOVA – 392.139 LEI;

-SPITALUL CLINIC DE NEUROPSIHIATRIE CRAIOVA – 80.000 LEI;

-CONSILIUL JUDEȚEAN DOLJ – 41.830.654 LEI;

-COMPANIA DE APĂ OLTENIA S.A – 11.830.782 LEI;

-SALUBRITATE CRAIOVA S.A – 1.042.086 LEI;

-PRIMĂRIA IȘALNIȚA – 13.120.623 LEI;

-COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE – 49.518.985 LEI;

-PRIMĂRIA SCAIEȘTI – 32.117.619 LEI;

-PRIMĂRIA CARPEN – 35.555.816 LEI;

-PRIMĂRIA BĂILEȘTI – 29.172.474 LEI;

-PRIMĂRIA GHIDICI – 9.753.738 LEI;

-PRIMĂRIA VERBIȚA – 9.173.120 LEI;

-COMUNA BUTOIEȘTI – 8.812.025 LEI;

-PRIMĂRIA SEGARCEA – 7.873.236 LEI;

-PRIMĂRIA APELE VII – 7.568.569 LEI;

-PRIMĂRIA GOEȘTI – 6.599.256 LEI;

-PRIMĂRIA PLEȘOI – 8.211.763 LEI;

-PRIMĂRIA MISCHII – 5.963.518 LEI;

-PRIMĂRIA CETATE – 7.097.368 LEI;

-PRIMĂRIA VELA – 8.512.588 LEI;

-PRIMĂRIA DANEȚI – 4.414.977 LEI;

-PRIMĂRIA GALICEA MARE – 4.248.394 LEI;

-PRIMĂRIA ROBĂNEȘTI – 3.914.352 LEI;

-PRIMĂRIA GRECEȘTI – 3.813.398 LEI;

-PRIMĂRIA GOGOȘU – 3.651.512 LEI;

-PRIMĂRIA DRĂNIC – 3.602.320 LEI;

-PRIMĂRIA CARAULA – 4.352.804 LEI;

-PRIMĂRIA SECU – 3.160.056 LEI;

-PRIMĂRIA GHERCEȘTI – 2.688.224 LEI;

-PRIMĂRIA ALMAJ – 2.601.388 LEI;

-PRIMĂRIA MÂRȘANI – 2.554.598 LEI;

-PRIMĂRIA CALAFAT – 2.593.985 LEI;

-PRIMĂRIA BUCOVĂȚ – 1.176.127 LEI;

-PRIMĂRIA SADOVA – 1.091.169 LEI;

-PRIMĂRIA COȚOFENII DIN FAȚĂ – 919.788 LEI;

-PRIMĂRIA SIMNICU DE SUS – 661.457 LEI;

-PRIMĂRIA TERPEZIȚA – 575.718 LEI;

-PRIMĂRIA CASTRANOVA – 483.325 LEI;

-PRIMĂRIA BULZEȘTI – 461.569 LEI;

-PRIMĂRIA SĂLCUȚA – 451.834 LEI;

-PRIMĂRIA SILIȘTEA CRUCII – 387.073 LEI;

-PRIMĂRIA PIELEȘTI – 261.460 LEI;

Dincolo de faptul că lucrările sunt de mântuială, dar plătite cu sumele mai sus menționate, în schema infracțională a spălării de bani și evaziunii fiscale a S.C ERPIA S.A apare nelipsita REMEX SRL Ișalnița a soților Ștefănescu, fini ai cuplului Claudiu Manda – Olguța Vasilescu, cu tranzacții de 102.417 lei. Ștefănescu Eliza, fostă consilieră a doamnei Olguța Vasilescu și fostă director al S.C SALUBRITATE CRAIOVA S.A este în prezent deputat de Dolj. De la S.C SALUBRITATE CRAIOVA S.A, S.C ERPIA S.A a încasat suma de 1.042.086 lei.

Mai interesantă, în special pentru oamenii legii, este spălarea de bani dintre S.C ERPIA S.A și S.C LUTEREC IMPEX SRL de  4.431.143 lei, sumă declarată de S.C ERPIA S.A și de 219.880.512 lei, sumă declarată de LUTEREC IMPEX SRL. Atât S.C ERPIA SRL cât și S.C LUTEREC IMPEX SRL sunt administrate de Căpitănescu Lucian, iar S.C LUTEREC IMPEX SRL are calitatea de asociat majoritar (99%) al S.C ERPIA S.A.

În S.C LUTEREC IMPEX SRL îl găsim ca administrator alături de Căpitănescu Lucian și pe Baidac Constantin care deține S.C DIAM SRL furnizorul de facturi fictive către S.C ERPIA S.A și S.C LUTEREC IMPEX SRL în scopul majorării fictive a bazei de impozitare și eludarea plății impozitelor și taxelor către bugetul de stat.

Oricum, cazul ”ERPIA S.A – LUTEREC IMPEX SRL” este cel mai spectaculos exemplu de evaziune fiscală și spălare de bani din Județul Dolj, acesta neputând fi depășit decât de cazul ”STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL –S.C MINERALPORT SRL, respectiv Claudiu Manda – Oprescu Marius”, pe care l-am prezentat într-un articol anterior și asupra căruia vom reveni.

Cu tranzacția de 65.995 lei efectuată de S.C ERPIA S.A cu UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA este o altă poveste din care nu este greu de dedus cine au fost de fapt beneficiarii. Rectorul Universității din Craiova este dl. Cezar Ionuț Spînu, cumnatul doamnei Lia Olguța Vasilescu.

Cu privire la S.C CENTRAL REZIDENCE 2018 SRL, din investigațiile efectuate a rezultat că și această firmă este pe lista furnizorilor de facturi fictive către S.C ERPIA S.A și S.C LUTEREC IMPEX SRL.

În ceea ce privește scoaterea sumelor de bani din bănci, situația este următoarea:

UNICREDIT BANK S.A:  3 conturi cu împuterniciți – Căpitănescu Lucian, Baidac Constantin, Șerban Ioana, care a deținut 3 societăți aflate în prezent în faliment/radiate(STEPHANY BEAUTY CENTER SRL, B&V COM SRL, INVESTMENTS ALL CONSULTINS SRL), dar cu conturile bancare active după radiere.

BRD-GRUOPE SOCIETE GENERALE S.A: 10 conturi cu împuterniciți – Căpitănescu Lucian, Baidac Constantin, Șerban Ioana.

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A: 12 conuri cu împuterniciți – Căpitănescu Lucian, Baidac Constantin, Șerban Ioana, Ștefan Dosea, Andrei Marcu, Cristina Adriana Miulescu.

CEC BANK S.A: 3 conturi cu împuterniciți – Căpitănescu Lucian, Ștefan Dosea, Stanica Camelia-Oana, S.C LUTEREC IMPEX SRL.

BANCPOST S.A: 1 cont cu împuterniciți – Căpitănescu Lucian, Ștefan Dosea.

PATRIA BANK S.A: 1 cont cu împuterniciți – Căpitănescu Lucian, Ștefan Dosea, Toma Marius, Miulescu Cristina Adriana.

ING BANK N.V. AMSTERDAM – SUCURSALA BUCUREȘTI: 1 cont cu împuterniciți – Căpitănescu Lucian, Ștefan Dosea, Marcu Andrei, Baidac Constantin.

OTP BANK ROMÂNIA S.A: 1 cont cu împuterniciți – Căpitănescu Lucian, Baidac Constantin, Șerban Ioana.

GARANTI BANK S.A: 1 cont cu împuterniciți – Căpitănescu Lucian, Marcu Andrei.

Pe niciuna din tranzacțiile bancare nu este specificată realitatea în fapt a operațiunilor, sumele fiind extrase fără fundament faptic real, situația fiind aceeași atât pentru conturile bancare deschise de S.C ERPIA S.A, cât și pentru cele deschise de S.C LUTEREC IMPEX SRL cu aceeași împuterniciți.

Nu este greu de imaginat pentru niciunul dintre cititori ce s-ar fi putut face pentru Craiova și Județul Dolj cu sumele direcționate de Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj către S.C ERPIA S.A, sume întoarse în buzunarul lui Căpitănescu Lucian, Claudiu Manda (peste 2 milioane de EURO),Prioteasa Ion (peste 1 milion de EURO) și Olguța Vasilescu (peste 1 milion de EURO), așa cum rezultă din materialele primite la redacție.

Din verificări, a rezultat că la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” manageriat de mama copilului lui Manda Claudiu, dr. stomatolog Adina Turcu, lucrările efectuate de S.C ERPIA S.A au fost strict formale, acestea regăsindu-se mai mult în devize decât faptic pe teren, iar situația este similară la Spitalul de Neuropsihiatrie al Primăriei Craiova.

Există însă obligația oamenilor legii de a se sesiza și a cerceta faptele de evaziune fiscală și spălare de bani, în valoare de 219.880.512 lei dar și faptele de dare și luare de mită de peste 4 milioane EURO.

Faptul că S.C LUTEREC IMPEX SRL s-a aflat în relații comerciale cu S.C TRANSPORTURI INTRETINERE DRUMURI OLTENIA S.A (14340428), celebra TID, în prezent radiată, deținută și administrată de Dascălu Lucian având ca asociat Ministerul Transporturilor condus de Radu Berceanu, precum și faptul că S.C LUTEREC IMPEX SRL s-a aflat în relații comerciale cu S.C BUILDING CONSTRUCT SRL (21216644), administrată de Dascălu Lucian, semnatarul acordului promisiune de contractare cu S.C ANSAMBLE CATERING & SERVICES  SRL pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, scot în evidență structura grupului infracțional organizat de la Ișalnița, Jud. Dolj.

Nici faptul că S.C LUTEREC IMPEX SRL, acționarul majoritar al S.C ERPIA S.A se află în relații comerciale cu S.C  FANTY GRUP SRL Ișalnița, Jud. Dolj (22829663), care o are ca asociat pe Flori Iuliana Larisa, nașă a cuplului Claudiu Manda – Olguța Vasilescu și soție a nașului Ovidiu Flori (primarul com. Ișalnița) nu poate fi trecut cu vederea.

Nu în ultimul rând, nu poate fi trecut cu vederea aspectul că tot din Ișalnița este și șeful SRI la nivelul regiunii Oltenia, gen. Sabin Iancu, prieten al lui Flori Ovidiu (primarul com. Ișalnița) și al lui Claudiu Manda, prietenia acestora dezvoltându-se în perioada când Claudiu Manda ocupa funcția de Președinte al Comisiei de Control a SRI din Parlamentul României. În aceeași comisie s-a aflat și Sebastian Ghiță…

  • Vor ajunge Craiova și regiunea Oltenia din punct de vedere infracțional mai rău decât Ploieștiul și Prahova lui Sebastian Ghiță, proc. Mircea Negulescu, Florian Coldea și Sabin Iancu?

Rămâne de văzut!

Vom reveni.

Tihomira IVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *