TOTUL DESPRE CUM AJUNG FONDURILE EUROPENE CU TITLU DE SUBVENȚII ÎN BUZUNARUL LUI CLAUDIU MANDA FĂRĂ A FI DECLARATE ÎN DECLARAȚIILE DE AVERE. GRUPAREA INFRACȚIONALĂ DE LA IȘALNIȚA LOVEȘTE ȘI ÎN SUBVENȚIILE DIN AGRICULTURĂ.

Sinteza I.
Începem șirul dezvăluirilor altor tenebre ale grupării infracționale de la Ișalnița, Județul Dolj, prin care încrengătura nașilor (Claudiu Manda și Olguța Vasilescu), cu finii (Ovidiu Flori și fratele acestuia Sergiu Cristian Flori), cu ceilalți fini de la Ișalnița (Ștefănescu Sorin Costin și Ștefănescu Eliza, fostă Peța), interpușii Tabacu Florin Cătălin și Tabacu Cristina și cu interpusul Dragu Paul Alin, au devalizat și devalizează în continuare atât fondurile europene cu titlu de subvenții, cât și subvențiile acordate de statul român prin Ministerul Agriculturii – APIA Dolj.
Înființată în anul 2011, de către Manda Iulian și Manda Adina (medicul stomatolog care conduce Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Craiova, S.C IMOBAND OLTENIA SRL, având ca obiect de activitate Cod CAEN 6820 – ” Închirierea si subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”, devine ulterior asociat majoritar al S.C SCAI AGRO HOLDING SRL din Ișalnița, Județ Dolj, cu sediul declarat la adresa finilor Ștefănescu Sorin Costin și Ștefănescu Eliza, alături de Dragu Paul Alin care a deținut până în anul 2020 și calitatea de administrator. În schimbul calității de interpus al lui Manda Claudiu, lui Dragu Paul Alin i-a fost asigurat un loc de frunte bine plătit în Consiliul de Administrație al Companiei de Apă Oltenia SA a Primăriei Craiova.
Totul până când interpusul Dragu Paul Alin a început să-și facă de cap cu activele de 5.281.296 lei ale S.C SCAI AGRO HOLDING SRL, însușindu-și suprafețe de teren cumpărate din banii societății pe care nu i le-a declarat și lui Claudiu Manda. Așa ca între interlopi, furia lui Claudiu Manda a dezlănțuit iadul și necazurile au început să-l urmărească pas cu pas pe Dragu Paul Alin care într-un final a fost obligat să se retragă din S.C SCAI AGRO HOLDING SRL, cedându-și acțiunile lui Sergiu Cristian Flori, ultimul acționariat al societății fiind compus din Flori Sergiu Cristian (fratele lui Ovidiu Flori): 45% și S.C IMOBAND OLTENIA SRL, deținută de Claudiu Manda: 55%, beneficiarii reali fiind: Flori Sergiu Cristian, Manda Claudiu și Tabacu Florin Cătălin.
Tabacu Florin Cătălin este asociat cu Claudiu Manda în S.C IMOBAND OLTENIA SRL, deținând un procent de 2% din capitalul social al societății, iar soția acestuia, Tabacu Cristina este noul administrator al S.C IMOBAND OLTENIA SRL.
În perioada în care Ovidiu Flori, nașul lui Claudiu Manda a ocupat funcția de primar al comunei Ișalnița, Județul Dolj a emis adeverințe de la Primăria Ișalnița pentru S.C SCAI AGRO HOLDING SRL pentru suprafețe de teren aflate în exploatarea agentului economic, dar care nu erau reale ci fictive, constând în pășuni, islazuri sau alte suprafețe neagricole, inclusiv drumuri de exploatare, și terenuri fictive care nu au la bază contracte de arendă sau înțelegeri sub orice formă cu proprietarii, fiind modificate limitele blocurile fizice. Acest aspect a fost trecut cu vederea de către APIA Dolj a cărei conducere a fost numită politic chiar de Claudiu Manda.
Toate aceste fraude continuă și în prezent la Ișalnița, iar S.C SCAI AGRO HOLDING SRL controlată de Claudiu Manda și frații Sergiu Cristian și Ovidiu Flori, a încasat de la APIA Dolj aproximativ 3 milioane euro până în prezent prin fraudă.
De ce domnule parlamentar european Claudiu Manda?
Adică de ce domnule parlamentar european Claudiu Manda nu vă declarați în declarațiile de avere veniturile obținute de la S.C IMOBAND OLTENIA SRL, urmare a deținerii de către această societate pe care o controlați a S.C SCAI AGRO HOLDING SRL, în care sunteți declarat beneficiar real?
Din datele bancare rezultă că Manda Claudiu este împuternicit pe conturile societății SCAI AGRO HOLDING SRL la fel cum figurează și pe conturile S.C IMOBAND OLTENIA SRL și a utilizat aceste conturi prin extragerea de sume mari de bani și direcționarea de sume în funcție de propriile interese.

Indiferent cât de fin ai toarce domnule Claudiu Manda, ițele infracționale tot vor ieși la iveală.
Suma de aproximativ 3 milioane euro a fost ridicată din bănci cu menționarea unor operațiuni fictive și din acești bani Claudiu Manda și-a cumpărat atât apartamentul din Bruxelles, cât și casa din Craiova din str. Frații Golești nr. 58, care frizează prin opulență și grandomanie limitele bunului simț, ale calității de parlamentar în Parlamentul României apoi în cel European, cât și al calității de primar al soției sale Olguța Vasilescu.
În evidența contabilă a S.C SCAI AGRO-HOLDING SRL, prin administratorii interpuși ai lui Claudiu Manda au fost săvârșite fapte penale precum evaziunea fiscală în formă continuată și spălare de bani, în suveica infracțională intrând și S.C OSCAR GREEN HOLDING SRL din Ișalnița, Județul Dolj, cu tranzacții fictive care au dus la modificarea bazei de impozitare în sensul majorării acesteia, pentru a eluda plata taxelor către bugetul de stat.
S.C OSCAR GREEN HOLDING SRL a fost înființată tot pe numele lui Dragu Paul Alin și administrată de către acesta. O parte din tranzacțiile fictive au privit și activele de 2.256.773 lei ale societății.
Facturi fictive au fost livrate și de la S.C ADCRIS SPORT SRL, din Vârvoru de Jos, Județul Dolj, deținută de Tabacu Cristina , interpusa lui Claudiu Manda.
Oamenii legii pot disjunge, în raport de competență, cercetarea lui Claudiu Manda putând însă face propriile cercetări în urma sesizării.
În ceea ce ne privește, sesizăm Parchetul European, Parlamentul European, Agenția Națională de Integritate, Camera de Conturi a Județului Dolj, APIA, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, DIICOT, IPJ Dolj, pentru a dispune măsurile legale de recuperare a prejudiciilor aduse APIA și bugetului de stat, de la persoanele vinovate.
Având în vedere că tot din Ișalnița este și actualul șef al SRI Dolj, Sabin Iancu, sesizăm și Serviciul Român de Informații cu privire la faptele grave care se întâmplă în acest județ și în general în Regiunea Oltenia după mutarea acestuia de la Prahova în Județul Dolj.
Vom publica în edițiile viitoare date concrete de la întâlnirile de taină ale grupării infracționale de la sala de sport din Ișalnița și de la cea de evenimente, cetățenii având dreptul să știe ce fel de indivizi le asigură securitatea sau ce fel de grupări infracționale fraudează bugetul de stat și cel al Uniunii Europene, în timp ce aceștia nu-și pot achita facturile la utilități și îndură frigul și foamea.
Vom reveni.

Tihomira IVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *