LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA CONTINUA BĂTAIA DE JOC LA ADRESA PACIENȚILOR ȘI A ÎNTREGULUI PERSONAL AL SPITALULUI PRIVIND EXPUNEREA LA RISCUL DE CONTAMINARE BIOLOGICĂ

La cel mai mare spital compact cu paturi din rețeaua Ministerului Sănătății din România, pacienții și personalul sunt expuși de 3 ani la risc de contaminare biologică, urmare a intereselor de clan și de grup mafiot organizat pe care l-am descris în articolele anterioare și îl vom dezbate în continuare.
• În ce constă riscul de contaminare biologică a pacienților și personalului Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova?
De 3 ani, de la data de 01.01.2020, Blocul alimentar al spitalului a fost închis din dispoziția managerului Georgescu Eugen Florin fără a se mai permite accesul în acesta. Interesele conducerii spitalului și a celor care au numit această conducere au constat în încheierea unui alt contract de prestări servicii catering de la distanță cu un alt furnizor (ANSAMBLE CATERING & SERVICES S.R.L) care:

 • are declarat un administrator în persoana lui Bonnot Francois Louis Maurice născut în Coasta de Fildeș, Africa și cu domiciliul declarat fictiv în Maroc, Casablanca Lot El Manzeh, Ain Diab 20180, persoană care nu este menționată în contractele încheiate de spital, unde este trasă linie;
 • a avut și are obligații fiscale neachitate către Bugetul de Stat de ordinul milioanelor de lei;
 • nu a deținut autorizație veterinară și de siguranța alimentelor, motiv pentru care, prin Ordonanța nr.01/07.01.2020, DSVSA Dolj i-a interzis activitatea;
 • nu a ținut cont de Ordonanța nr.01/07.01.2020 a DSVSA Dolj de interzicere a activității.
  Cu toate acestea, i-au fost atribuite succesiv 3 contracte de prestări servicii catering, contracte asupra cărora vom reveni cu detalii, urmare inclusiv a reclamațiilor/sesizărilor la adresa conducerii spitalului adresate de personalul medical din secțiile spitalului cu privire la bătaia de joc privind hrănirea pacienților, inclusiv a copiilor bolnavi de cancer internați în spital.
  De la data de 01.01.2020 și până în prezent în Blocul alimentar au rămas depozitate produse alimentare (carne, preparate din carne, lactate, ouă) care pun în pericol siguranța vieții pacienților internați și a personalului spitalului, spațiul fiind efectiv o bombă biologică.
  Deoarece, timp de 3 ani, nimeni din conducerea spitalului nu a luat nici o măsură, în urma sesizărilor sosite la redacție ne-am deplasat la spital, la blocul alimentar al acestuia, unde am constatat că mai multe persoane din cadrul Biroului Tehnic Administrativ se aflau în spațiul blocului alimentar unde depozitau medicamente și alte produse medicale din dispoziția conducerii spitalului, respectiv a managerului Georgescu Eugen Florin și a angajatului spitalului Stanca Alexandru Flavius care le-a înmânat cheile.
  Deoarece a fost imposibilă pătrunderea în spațiul contaminat, datorită riscului major la o astfel de expunere, solicităm Direcției de Sănătate Veterinară și de Siguranța Alimentelor Dolj și Direcției de Sănătate Publică Dolj să dispună urgent măsurile legale privind decontaminarea spațiului și eliminarea riscului de contaminare biologică a pacienților internați și a personalului spitalului.
  Solicităm totodată intervenția de urgență a Ministerului Sănătății în subordinea căruia se află Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Vom reveni după primirea răspunsului de la aceste instituții responsabile!

Tihomira IVAN

8 thoughts on “LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA CONTINUA BĂTAIA DE JOC LA ADRESA PACIENȚILOR ȘI A ÎNTREGULUI PERSONAL AL SPITALULUI PRIVIND EXPUNEREA LA RISCUL DE CONTAMINARE BIOLOGICĂ

 1. În cel mai jefuit spital din România, după atâția oameni morți din nepăsare, indolență, impostură, asta ar mai lipsi, contaminarea biologică.

 2. Sesizați și Garda de Mediu, dar insistați la Ministrul Sănătății, Rafila, pentru că el a permis să se întâmple toate astea

 3. Riscul este atat de contaminare biologica cat si epidemiologica
  Cine a dispus interzicerea accesului pentru a extrage produsele alimentare de origine animala timp de 3 ani, sa raspunda, inclusiv penal.
  Tot penal trebuie sa raspunda si impostorul de Butaru de la D.S.V.S.A. DOLJ
  Celor care au girat o asemenea conducere la spitalul din Craiova, inclusiv cel denumit cancelarul sistemului de sanatate din Oltenia, (rectorul din umbra al UMF Craiova, Tudorel Ciurea) sper sa le vina la randul sa dea socoteala.

 4. Să vină Rafila și Ciurea si Olguta si Manda sa manance o masă în spital și să vadă cum este. Riscul de contaminare este inclusiv in caserolele cu mâncare.

 5. Daca spitalul avea un bloc alimentar autorizat si modernizat de ce a fost nevoie sa contracteze servicii de catering de la o firma infiintata nelegal pe numele unei persoane care nu exista, neautorizata si cu datorii la bugetul de stat. In cazul asta sa raspunda cine a semnat contractele, batandu-si joc de pacienti.

 6. Contractele au fost stabilite la hotelul Ramada de raposatul ”Magaru” cu Eugen Georgescu si Stanca Alexandru Flavius. Georgescu s-a ales cu un apartament de lux pe bulevardul Mures, in complexul Azalis, vis-a-vis de Galaxy iar Stanca Flavius Alexandru cu un bmw seria 5 si o locuinta noua. Timp de 3 luni in ianuarie-februarie si martie 2020 nu a semnat nimeni receptia facturilor de 1.100.000 lei pentru ca serviciile erau neconforme si prestate partial dar s-au inteles ca la instanta, apararea din partea spitalului sa fie superficiala, apoape neexistenta, fara a invoca faptul ca facturile nu erau receptionate la spital si sa imparta apoi banii cu gruparea infractionala organizata care a declarat un administrator fictiv (Bonnot Francois Louis Maurice) pentru prestatorul Ansamble Catering & Services Srl. Daca in spatele acestor fapte infractorii Gerogescu Eugen Florin si Stanca Flavius Alexandru il au si pe seful SRI Dolj, generalul Sabin Iancu, atunci lucrurile pot sa ia o alta turnura, dar nu pentru mult timp.

 7. păi pe contractele alea cine apus viza de legalitate? Există acolo o juristă Toma Simona Maria care acum au mutat-o la Resurse Umane și care a avizat nelegal toate contractele în schimbul unor sume mari de bani de care știe și soțul ei, care este avocat.

 8. S-a omis faptul că după întreruperea contractului cu vechiul prestator, căruia nu i-a fost actualizat prețul timp de 8 ani și jumătate, la firma derbedeilor susținuți de statul paralel (a se citi ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL) prețul a fost inițial dublat, apoi triplat. Infractorii au declarat și alte adrese de domiciliu pentru administratorul ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, Bonnot Francois Louis Maurice cum ar fi:
  -Maroc, Str. Lot Fadlollah Rue Attah;
  -Maroc, Ale Eforiei Nr.8, Bloc 3C, Scara A;
  -București, Str. Eforiei nr.8, Bloc 3C, Scara A;
  -75C route de Caillauderie 85160 St Jean de Monts, Franța;
  Adresa din Maroc ”Ale Eforiei Nr.8, Bloc 3C” este de fapt din București, dar au declarat-o la bănci pentru a scoate banii din țară prin specificații în fals în în contul salariilor personalului angajat,
  Spitalul nu avea cum să plătească, decât în mod nelegal facturile acestei firme cât timp nu a declarat la spital contul de Trezorerie de la Trezoreria Sectorului 1, unde are declarat sediul social.
  Sunt multe de zis, este un întreg armaghedon, dar este evidentă complicitatea Camerei de Conturi Dolj, a directorului Duță Victor Mihăiță care la controlul din lunile septembrie-octombrie a trecut neobservate aspectele de fraudă cu care a fost sesizat.
  Indiferent a cui este această firmă și cine este în spatele ei, cât timp activează în mediul economic din România avea obligația să respecte cadrul legal de a încheia contracte de achiziție publică cu Statul Român (spitalul) în condiții de legalitate, respectiv de autorizare sanitară veterinară și de siguranță alimentară și fără datorii la bugetul de stat. Infractorul de la conducerea spitalului Georgescu Eugen Florin și pretinsul reprezentant al statului paralel Stanca Flavius Alexandru au permis drenarea banilor publici cu încălcarea legii beneficiind și ei de anumite foloase (apartamente, case, mașini) dar cu consecința periclitării siguranței vieții pacienților, inclusiv a copiilor bolnavi de cancer internați în spital.
  De 3 ani de zile acești derbedei/infractori și-au permis să închidă un bloc alimentar, modernizat din dispoziția spitalului care arată ca în orice țară europeană civilizată și să comande servicii de catering la distanță la o firmă reprezentată de ”NIMENI” care nu a respectat și nu respectă nimic din legislația în materie. Sper ca până la urmă DNA să clarifice această situație penală cu grave prejudicii aduse bugetului de stat, dar și cu grave consecințe asupra vieții siguranței pacienților internați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *