RISCUL MAJOR DE CONTAMINARE BIOLOGICĂ/ BACTERIOLOGICĂ/ EPIDEMIOLOGICĂ LA BLOCUL ALIMENTAR AL SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA ESTE ÎN CONTINUARE DE ACTUALITATE, DAR ÎN ATENȚIA AUTORITĂȚII NAȚIONALE SANITARE VETERINARE ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR

Urmare a sesizărilor transmise de redacția noastră la instituțiile abilitate ale statului, respectiv Direcția de Sănătate Publică Dolj, Direcția Sanitară Veterinară și de Siguranța Publică Dolj, Garda de Mediu Dolj privind riscul major de contaminare biologică/bacteriologică/epidemiologică a pacienților internați în spital și a personalului angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, urmare a faptului că de 3 ani produse alimentare, inclusiv de origine animală sunt depozitate în blocul alimentar al spitalului datorită faptului că spitalul prin reprezentantul său legal dr. Georgescu Eugen Florin nu a permis accesul prestatorului cu care nu s-a mai dorit continuarea contractului în acest spațiu.

Interese de clan și de grup infracțional organizat au determinat conducerea spitalului, respectiv pe dr. Georgescu Eugen Florin și pe reprezentantul stalului paralel (mafiot) în spital, Stanca Flavius Alexandru să închidă blocul alimentar modernizat de fostul prestator ca în orice țară europeană, respectiv din lumea civilizată și să contracteze servicii de catering de la distanță dintr-un spațiu neautorizat și de la o societate neautorizată sanitar veterinar și de siguranța alimentelor, cu obligații fiscale neachitate  la bugetul de stat și cu un administrator declarat fictiv la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București în persoana lui Bonnot Francois Louis Maurice, cetățean african născut la Ferkessedougou, Coasta de Fildeș – Africa, cu domiciliul fictiv în 1 Lot El Manzeh, Ain Diab 20180, Maroc, Casablanca.

Din investigațiile noastre a rezultat că acestei persoane (Bonnot Francois Louis Maurice) i-au fost declarate de către reprezentanții statului paralel (mafiot) la instituțiile bancare din România și alte adrese fictive ca:

-Maroc, Str. Lot Fadlollah Rue Attah;

-Maroc, Ale Eforiei Nr.8, Bloc 3C, Scara A;

-București, Str. Eforiei nr.8, Bloc 3C, Scara A;

-75C route de Caillauderie 85160 St Jean de Monts, Franța;

Spunem fictive deoarece adresa Ale Eforiei nr.8, Bloc 3C, Scara A, am identificat-o în București și nu în Maroc, interesul fiind acela de a spăla banii încasați de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Dacă prejudicierea bugetului public al statului și periclitarea siguranței vieții pacienților internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova au constat în beneficiul managerului spitalului (dr. Georgescu Eugen Florin) prin achiziționarea din mită a unui apartament de lux în complexul AZALIS din Bulevardul Gheorghe Chițu (fost Mureș) atunci DNA va trebui să ne comunice rezultatul cercetărilor  pe care îl așteptăm în continuare. Până la această dată avem confirmarea faptului că de la spital au fost ridicate documentele în original privind această achiziție publică.

Până atunci, prezentăm ca atare răspunsul Autorității NaționaleSanitareVeterinare și pentru Siguranța Alimentelor, respectiv adresa nr. 18136 din data de 27.12.2022 care declină competența de soluționare a cazului către Direcția Sanitară Veterinară Dolj de la care așteptăm în continuare răspuns.

Publicăm ca atare această adresă și vom reveni cu detalii în speranța că nu va fi prea târziu pentru siguranța pacienților internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, în care, se pare că nu au fost de ajuns riscurile majore privind infecțiile nozocomiale/intraspitalicești și bătaia de joc cu persoanele internate, lăsate să moară dincolo de orice urmă de demnitate umană, așa cum s-a mediatizat la nivel național.

Managerul care a dispus închiderea blocului alimentar, respectiv dr. Georgescu Eugen Florin pentru ca spitalul să plătească un preț de 3 ori mai mare pentru serviciul de hrană și care nu a ținut cont de consecințele închiderii acestui bloc alimentar, va trebui să răspundă penal în fața legii.

Tot în fața legii va trebui să răspundă și consilierul juridic al spitalului, Toma Simona Maria care a acordat avizul juridic de legalitate pe contractele de achiziție publică încheiate cu SC ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, dar și directorul economic al spitalului ec. Tănasie Gabriela care a efectuat plăți nelegale către această societate, respectiv pentru facturi care nu aveau în susținere documente de recepție a serviciilor prestate și în conturi care nu erau deschise legal. Prestatorul cu pricina (ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL) a prestat parțial serviciul, până la intrarea în spital, dar i-a fost decontat ca fiind prestat în totalitate până la oficiile secțiilor spitalului, cu toate că de la intrarea în spital și până la oficiile secțiilor spitalului, serviciul a fost prestat cu personalul angajat al spitalului până la data de 01.07.2022, înaintea controlului Camerei de Conturi Dolj.

Vom reveni cu alte detalii!

Tihomira IVAN

1 thought on “RISCUL MAJOR DE CONTAMINARE BIOLOGICĂ/ BACTERIOLOGICĂ/ EPIDEMIOLOGICĂ LA BLOCUL ALIMENTAR AL SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA ESTE ÎN CONTINUARE DE ACTUALITATE, DAR ÎN ATENȚIA AUTORITĂȚII NAȚIONALE SANITARE VETERINARE ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR

  1. Este un caz unic în lume, nu în România sau U.E. când niște derbedei (infractori) se joacă cu viața bolnavilor. Dacă nici în ultimul ceas, organele statului nu vor lua măsuri, atunci singura măsură rămâne protestul în fața spitalului și a Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *