SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA – MARELE JAF

Începând cu ediția de azi prezentăm cititorilor marele jaf din cel mai mare spital compact cu paturi al Ministerului Sănătății care a dus la insuficiența medicamentelor și materialelor sanitare pentru care pacienții sunt trimiși să și le cumpere singuri, la condițiile inumane de cazare și masă din spital și nu în ultimul rând la rata crescută a infecțiilor nosocomiale/intraspitalicești care au pus stăpânire pe spital, jaf cauzat de o grupare infracțională girată sub toate formele  (politic, administrativ, mafiot).

Întrucât volumul de informații sosite la redacție este foarte mare, vom prezenta în mai multe ediții cauzele care au dus la suferința bolnavilor și la periclitarea siguranței vieții acestora, atât pentru informarea cititorilor, plătitori ai contribuțiilor de asigurare de sănătate, cât și în atenția oamenilor legii.

 • De ce nu mai ajung banii pentru medicamente și materiale sanitare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova?

Pentru că după cum se știe, cele mai mari sume merg către plata salariilor, următoarele către plata serviciului de hrană, a celui de spălătorie, alte servicii de hrană mascate prin cazare, cheltuielile cu utilitățile și apoi, dacă mai rămâne ceva se mai cumpără și medicamente sau materiale sanitare.

 • Cum s-a ajuns ca spitalul să plătească sume aberante pentru serviciul de hrană începând cu 01.01.2020 unei societăți înmatriculate în baza unui act constitutiv fals, cu un administrator declarat fictiv și cu domiciliul fictiv, societate neautorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și cu obligații fiscale neachitate către bugetul de stat?

Din anul 2007, în urma unei licitații pentru serviciul de hrană, spitalul a avut asigurat un preț care nu a fost modificat după punerea în executare a contractului de prestări servicii în anul 2011 și până la 31.12.2019, preț de care spitalul putea beneficia în continuare până la data de 30.06.2020 conform ultimului act adițional încheiat cu fostul prestator. Deci prețul ofertat în anul 2007 a rămas valabil până la 31.12.2019, timp de 12 ani deoarece spitalul nu a acceptat niciodată modificarea acestuia pe motiv că nu dispune de suficiente fonduri bănești.

Am făcut această precizare pentru că trebuie analizată în raport cu situația de după 31.12.2019.

La finele anului 2019, managerul spitalului, dr. Georgescu Eugen Florin a decis să nu mai continue contractul cu prestatorul aflat în contract la prețul mic și să atribuie în mod direct fără licitație prestarea serviciului de hrană a pacienților, dar în regim catering și la un preț de peste două ori mai mare pentru 1 an de zile societății ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL care nu era autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, nu avea achitate obligațiile fiscale la bugetul de stat și nu avea identificat un reprezentant legal cu calitatea de administrator.

Cu toate că spitalul avea asigurat un bloc alimentar modernizatde fostul prestator, cu care s-ar fi putut mândri multe țări din lumea civilizată, managerul Georgescu Eugen Florin a optat pentru asigurarea hranei pacienților dintr-o hală a fostului ICIL (LACTIDO) Craiova de către S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, căreia la câteva zile după începerea activității i-a fost interzisă activitatea prin Ordonanța nr.01/07.01.2020, urmare a faptului că nu deținea autorizație sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, iar pentru neconformitatea spațiului a primit autorizație sanitară după 5 luni.

D.S.P. Dolj s-a limitat doar la a amenda societatea și a-i pune în vedere să se conformeze măsurilor de obținere a autorizației sanitare de funcționare.

În tot acest timp, bolnavii erau expuși unor riscuri foarte mari, întrucât hrănirea acestora este parte a actului medical.

 • Cum să cesionezi fictiv serviciul de hrană și să periclitezi siguranța vieții pacienților?

Este o întrebare la care  ar trebui să răspundă managerul Georgescu Eugen Florin, dar în fața organelor de cercetare penală pentru că pe perioada cât serviciul de hrănire a pacienților i-a fost interzis de către D.S.V.S.A. Dolj societății ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, acest serviciu a fost cesionat cu acordul managerului spitalului către societatea PANORAMIC PARC SRL Cârcea, Jud. Dolj, la rândul său neautorizată pentru acest tip de activitate, administrată de Aurel Iovan, persoană din anturajul cuplului Olguța Vasilescu – Claudiu Manda și care nu a facturat niciodată către spital serviciul de hrănire a pacienților.

Așadar, managerul Georgescu Eugen Florin a permis societății ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL să factureze către spital serviciul de hrană în timp ce activitatea îi era interzisă de către D.S.V.S.A. Dolj.

 • Facturi dublatecu referințe nereale, neconforme și fără documente de recepție în susținere, dar plătite în cele din urmă de spital prin metoda înțelegerii cu furnizorul pentru o apărare derizorie a spitalului în instanță.

Concret: Voi, ANSAMBLE CATRERING & SERVICES SRL vă adresați instanței cu pretenții de plată de 1.100.000 lei, iar noi spitalul ne apărăm superficial și nu spunem că facturile nu au fost înregistrate în evidența contabilă și că nu și-a asumat nimeni să semneze recepția acestora.

Degeaba au protestat pacienții că meniurile sunt alterate, se aruncă la gunoi și în zadar curgeau referatele din secțiile spitalului către managerul Georgescu Eugen Florin, inclusiv de la secția de Oncopediatrie a spitalului pentru că situația a continuat și continuă și în prezent.

Gruparea infracțională a căpătat noi adepți, dovadă fiind faptul că facturile de 1.100.000 lei ce au avut evidențiate sume nereale care nu reflectau realitatea serviciilor prestate și nu aveau documente de recepție, au fost înregistrate în evidența contabilă în anul următor celui în care au fost emise, situație fără precedent într-o instituție publică din România și care nu poate rămâne nesancționată penal de către organele de cercetare/urmărire penală.

 • Cum să prestezi un serviciu parțial, dar să-l facturezi ca fiind total, cu prejudicierea bugetului public al spitalului?

Cu toate că în contractul nr.7442/2019 era stipulat că prestatorul ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL este obligat să presteze serviciul de hrănire până la oficiile secțiilor spitalului, acesta a prestat serviciul doar până la intrarea în spital în perioada 01.01.2020 – 01.07.2022, facturându-l însă ca fiind prestat integral, iar spitalul plătindu-l ca atare în detrimentul bugetului public deoarece a plătit de două ori serviciul, odată prestatorului ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL și încă odată prin suportarea costurilor cu propriul personal care a preluat hrana de la intrarea în spital și a distribuit-o pe secții.

 • Cum să închei un contract în care să nu menționezi reprezentantul legal al prestatorului și nici numele în clar al semnatarului din partea prestatorului, contract care are trei articole sărite (19, 20 și 21), unul dintre aceste articole reglementând condițiile rezilierii contractului.

Reprezentantul legal al S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL care deține și funcția de administrator, fondator al societății este cetățeanul african Bonnot Francois Louis Maurice, născut la data de 21.09.1968 în Ferkessedougou, Coasta de Fildeș, cu domiciliul declarat fictiv la Registrul Comerțului de către persoane constituite în grup infracțional organizat, în Maroc, Casablanca, 1 Lot El Manzeh, Ain Diab 20180.

Faptul că acest cetățean nu există, nu a fost niciodată prezent pe teritoriul României, a fost motivul pentru care nu figurează menționat în contractele încheiate de S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL cu Spiralul Clinic Județean de Urgență Craiova semnate de managerul Georgescu Eugen Florin.

Nu numai că nu a fost menționat numele reprezentantului prestatorului, dar nici al semnatarului contractelor, aspectul rezumându-se la o semnătură indescifrabilă.

Este vorba de mai multe contracte pentru că la finele anului 2020, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova manageriat din interior de  Georgescu Eugen Florin și Stanca FlaviusAlexandru, pretinsul reprezentant al STATULUI PARALEL în spital, a acordat un alt contract de servicii catering(nr.9240/2020)pentru 1 anprestatorului ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL redactat în aceeași manieră cu cel din anul 2019 și în aceleași condiții în care prestatorul avea obligații fiscale către bugetul de stat, dar cu un preț din nou majorat.

Pentru niciunul dintre aceste contracte nu a fost constituită garanția de bună execuție conform prevederilor contractuale.

 • Practica a continuat astfel încât la sfârșitul anului 2021 a fost atribuit un alt contract aceluiași prestator ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, la un preț din nou majorat, în condițiile în care societatea avea obligații fiscale neachitate către bugetul de stat de 3.6 milioane RON

Urmare a acestei practici, din datele aflate în posesia redacției, spitalul a fost prejudiciat până în prezent cu peste 4 milioane de EURO, bani cu care s-ar fi putut aproviziona medicamente și materiale sanitare necesare bolnavilor, pentru a le reduce suferința și a li se oferi un act medical normal.

 • Imediat după atribuirea primului contract, managerul Georgescu Eugen Florin a intrat în posesia unui apartament de lux în complexul AZALIS din fostul Bulevard Mureș din Craiova, în valoare de peste 200.000 EURO

Cazul a fost sesizat  la D.N.A. întrucât apartamentul a fost achiziționat prin firma managerului Georgescu Eugen Florin, S.C. MEDEEA CLINIC SRL, cu înregistrări financiare derizorii care nu justifică plata sumei de peste 200.000 EURO.

 • Cum rămâne cu blocul alimentar modernizat?

Bineînțeles că la această întrebare, managerul Georgescu Eugen Florin nu va răspunde decât în fața organelor de cercetare penală pentru că acestuia nu-i putea fi permis să țină închis blocul alimentar modernizat/autorizat timp de peste 3 ani pentru a-și pune în practică ”ingineria” cu hrana în regim catering prestată parțial, dar facturată și decontată total, cu toate că în mare parte este aruncată la gunoi.

Pentru a-și concretiza planul, pe data de 01.01.2020 a trimis fostului prestator somația de interzicere a accesului reprezentanților săi în blocul alimentar al spitalului și de aici lucrurile s-au complicat și mai mult în detrimentul spitalului ca instituție publică și al pacienților plătitori de C.A.S.

 • Până când?

Până când domnule ministru al sănătății Prof.univ. Dr. Alexandru Rafila?

Până când domnule președinte al Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc și domnule director al Camerei de Conturi Dolj, Victor Mihăiță Duță?

Până când domnule procuror șef al D.N.A.?

Pe cititorii noștri îi asigurăm că vom stărui pe lângă toate instituțiile abilitate să verifice faptele și să dispună recuperarea de la persoanele vinovate a prejudiciului cauzat spitalului.

Sperăm că domnul Alexandru Rafila va reacționa primul și va trimite Corpul de Control pentru a se convinge de cele relatate de noi.

Vom continua lanțul dezvăluirilor, succesiv, pe fiecare domeniu în parte fraudat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova care deservește întreaga regiune a Olteniei și care este cea mai mare unitate sanitară compactă cu paturi din rețeaua Ministerului Sănătății.

Vom reveni!

Tihomira IVAN

5 thoughts on “SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA – MARELE JAF

 1. Derbedeii care au pus mâna pe spital calcă pe morminte pentru banii publici. Georgescu și Stanca sunt uneltele care dau socoteală lui Manda și lui Ciurea de la UMF, doi infractori cu grade mari în ierarhia infracțională.
  Și alții și-au avut și își au partea.
  Juristul Toma Simona și directorul economic Tănasie Gabriela al spitalului nu puteau semna degeaba mizeriile de contracte și nici administrativul Stanca.
  Acest Stanca, din 2019 de când a fost angajat la spital, mai mult de 1 an și jumătate nu a fost prezent la serviciu, dar a fost plătit.
  O altă unealtă în ecuația infracțională este șefa de la statistică Anișoara Neagu, susținută de rectorul din umbră a UMF Craiova Tudorel Ciurea, cancerul sistemului de sănătate din Craiova, îmbogățitul în mod nejustificat cu proprietăți în Grecia.
  Rolul escroacei de la statistică este de a umfla fictiv serviciile medicale pentru a fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Dolj și de a aloca la drepturi de hrană mai mulți bolnavi decât numărul real al acestora.
  Nu au cum să mai rămână bani și pentru medicamente și materiale sanitare în urma jafului acestor escroci care deocamdată au protecția Curții de Conturi a Ministerul Sănătății și chiar a unei părți din justiție.
  Când se jefuiesc 4 milioane de euro există suficient pentru fiecare.
  La Camera de Conturi Dolj și-au promovat un infractor de temut, mai interlop decât interlopii, Osiac Constantin, luat de la ANAF, iar de la Ministerul Sănătății la Corpul de Control nu putea lipsi un alt infractor Dina Constantin.
  Ce autorizații sau avize când DSP Dolj a fost condusă de o altă infractoare Valeria Andreescu, prietena Olguței Vasilescu, iar la Direcția Sanitară Veterinară a fost numit pe viață un alt prieten, dar „intim” al Olguței Vasilescu, doctorul escroc îmbogățit rapid, Andrei Butaru. Unor agenți economici aflați în competiție cu Ansamble Catering & Services, acesta a refuzat să le emită prelungirea autorizațiilor. În schimb autoriza pe sora geamă a SC ANSAMBLE, ANSAMBLE INFLIGHT SRL administrată de aceeași persoana inexistentă, cu domiciliul fictiv, pentru activități de alimentație publică (catering) într-o stație ITP din satul Balta Verde, comuna Podari, Jud. Dolj, așa cum reiese din sesizările primite la redacție.
  Până nu va fi stârpită această clică de nenorociți, spitalul craiovean va ajunge în curând ca un lagăr de exterminare, un paradis al gândacilor, șobolanilor, al igrasiei și al infecțiilor nosocomiale.

 2. De ce este implicat infractorul Tudorel Ciurea de la UMF în devalizarea spitalului?
  Răspuns: În anul 2018 a propus să fie numit manager un individ pentru care termenul „dilimandros” este elegant. Este vorba de Alin Demetrian care a întrezărit ca și soluție pentru salvarea spitalului de la dezastru înființarea unui eleșteu în curtea unității sanitare.
  Următoarea propunere de la Ciurea a fost Georgescu Eugen Florin, poreclit „2 neuroni” un accident genetic al colegului său, chirurgul șpăgar Georgescu Ion.
  Propria odraslă a fost numită de Ciurea, după un periplu pe la Chișinău în căruia l-a făcut doctor, în funcția de decan al UMF cu perspectiva rector într-un total dispreț față de cadrele universitare care au învățat carte.
  Tupeu de ticălos și escroc ca la acest Ciurea, mai rar.
  A încercat apoi cu Ivanovici Laurențiu, arestatul pentru falsificare de cărți de muncă și contracte de muncă la ITM Dolj, pe care l-a chemat de mai multe ori la ordin, dar infractorul simțise mirosul banilor și o luase singur la sănătoasa… Prietena lui Ciurea, șefa statisticii spitalului, infractoarea Anișoara Neagu i-a raportat șefului că infractorul Ivanovici Laurențiu nu ascultă ordinele nici măcar cu privire la concursuri de angajare personal și furia lui Ciurea s-a dezlănțuit pentru că nu se închidea circuitul spăgilor cu prietenii din grupul infracțional, evident, Ivanovici a fost schimbat și a fost din noi numit Georgescu Eugen Florin în funcția de manager.
  Și uite așa, Georgescu împreună cu Stanca Flavius, șoferul Olguței și interpusul fratelui lui Manda în spălătoria auto, au trecut la treabă. Iar rezultatele se văd.
  Georgescu are alte îndeletniciri, este un abonat al locurilor rău famate din oraș unde își face veacul, consumator cu ștaif dar partenerul său Stanca nu a ezitat să folosească unele angajate ale spitalului specializate în achiziții publice pe post de prostituate (târâturi) după care le-a găsit un loc de muncă în altă parte (Spitalul CFR)… Pentru că nu s-au înțeles la preț pe jurista Toma Simona au mutat-o ca simplu funcționar la Biroul Resurse Umane.
  Mafia are regulile ei, iar pactul cu diavolul nu e pentru oricine.
  Directoarea economică Tănase Gabriela va merge până la capăt, adică la pușcărie.
  Pe cel de la tehnic, Mantale Radu, după e le-a semnat ce au dorit l-au mutat responsabil PSI.
  Au mai rămas în ecuație una Alina Firțulescu care v-a înfunda și ea pușcăria și Militaru Constantin un salahor care făcea curățenie în Piața Centrală, dar care acum semnează recepțiile pentru hrana distribuită de SC Ansamble.
  Dacă fiul de torționar Alexandru Rafila a învățat ceva din „experiența” predecesoarei sale infractoarea Sorina Pintea, prietenă a Olguței Vasilescu, ar putea schimba ceva la spitalul craiovean al cărui ordonator de credite este.
  Dacă nu…

 3. Cum este posibil ca de la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj să fie decontate servicii medicale nereale :
  Simplu: Acolo și-au numit un faimos lăutar de nunți, botezuri și chefuri de interlopi, Cristian Popescu.
  Nu poate fi trecută cu vederea nici protecția pe care gruparea infracțională și-a asigurat-o la presă, alte miliarde fiind plătite de spital la Gazeta de Sud cu titlu de reclamă și publicitate. A se înțelege bine reclamă și publicitate la spitalul groazei unde familiei Păunescu (George Constantin și Bobby Păunescu) patronii trustului de prestă Media Sud și fundația Gazeta de Sud nu le-ar plăcea să fie cazați, tratați si serviți cu lăturile de la firma de catering a mafioților (Ansamble Catering).
  Sunt multe de spus despre legăturile infracționale dintre Claudiu Manda și Cosmin Enea (cu referințe în Nitela și Coliseum) despre caracatița care căpușează cel mai mare spital din rețeaua M.S. care îi are ca membrii pe jurista, escroaca Toma Simona, despre directoarea economic, infractoare Tănasie Gabriela (fostă Ionescu) care face plățile în alt cont decât cel din unitatea de trezorerie unde și are sediul social S.C.ANSAMBLE pentru a nu-i fi poprite sumele datorate bugetului de stat, fiind evidentă de ce în niciun din contracte nu este menționat contul prestatorului sau despre persoana ce deține viza de control financiar preventiv, juristul de la achiziții publice trimis de Olguța și Manda și un alt escroc care a reprezentat serviciul tehnic-administrativ, Mantale Radu.
  Cât despre Camera de Conturi Dolj, acolo l-au adus din fieful Cosei Nostra a celebrului Vâlcov pe Victor Mihăiță Duță, iar de la ANAF l-au extras pe șpăgarul Osiac Constantin și l-au făcut auditor la Curte pentru a spăla jafurile din spital și din alte instituții publice cu directori sau administratori publici numiți de Olguța Vasilescu și Claudiu Manda.
  Unul dintre auditorii Camerei de Conturi Dolj „și-a implantat” odrasla în Biroul de audit intern al spitalului.
  Ne mai mirăm că nu performăm în domeniul medical?

 4. 200.000 de euro pentru apartamentul de lux aflat vis-a-vis de restaurantul Galaxy, plus 15.000 euro pentru locul de parcare a fost șpaga primită de Georgescu pentru aducerea în spital a S.C. ANSAMBLE CATERING și atribuirea succesivă, nelegală a contractelor de catering, iar DNA va trebui să dea verdictul în dosarul penal, după deschiderea dosarului penal, Georgescu a decurs la un divorț formal prin care apartamentul i-a rămas soției.

 5. Voi trimite redacției adresa ANAF prin care confirmă că în anul 2021 înainte de atribuire celui de-al 3-lea contract S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL avea obligații fiscale neachitate la bugetul de stat în sumă de 3.600.000 RON și dovada că o parte dintre aceste obligații veneau din anii anteriori.
  Sunt în posesia unor extrase de cont falsificate pe are SC Ansamble le-a trimis la spital doi ani la rând și care nu puteau fi valabile deoarece prin Caietul de sarcini se solicitase ofertanților prezentarea unui certificat de atestare fiscală din care să rezulte lipsa obligațiilor fiscale către bugetul de stat, așa cum de altfel prevede și legea.
  Ori, SC Ansamble nu a prezentat niciodată un astfel de certificat fiscal, iar cei care au atribuit contractele în mod nelegal vor trebui să răspundă penal și să plătească prejudiciul adus spitalului.
  Este un caz special la spitalul din Craiova ca într-o țară membră UE, un agent economic care are obligații fiscale fabuloase neachitate către bugetul de stat să beneficieze de mai multe contracte cu statul. Deloc de neglijat este și faptul că SC Ansamble a înregistrat numai pierdere de la înființare și până în prezent, dar și-a majorat capitalul social cu mai multe milioane de euro prin semnătura falsificată a administratorului inexistent.
  Se mai miră cineva de ce sunt nemulțumiți bolnavii? De ce sunt aruncate la gunoi meniurile? De ce și în prezent există zeci de referate și sesizări de pe secțiile spitalului? Iar managerul Georgescu răspunde cu ”lăsați-mă în pace”. Nu știu ce pot să-i facă angajații spitalului acestui nemernic, dar sigur organele de cercetare penală ar putea să-l trimită un de îi este locul. Și pe el și pe licheaua interlopă Stanca Alexandru Flavius, care s-a mutat de la Biroul administrativ, unde era șef, la un alt birou, de unde lucrează „sub acoperire”.
  Mai sunt multe de spus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *