CÂȚI VÂLCOVI MAI SUNT ÎN OLTENIA ȘI DIN PĂCATE, ÎN LIBERTATE?

  • Cine este de fapt celebrul condamnat fugar la 6 ani de închisoare, Vâlcov Darius Bogdan?

Prezentăm ca atare materialul documentar sosit la redacție:

Vâlcov este nimeni altul decât un vânzător ambulant de telefoane mobile, ”la negru” care a intrat în grațiile slătinenilor prin arta înșelătoriei pe care și-a dezvoltat-o pe parcursul carierei sale mai mult infracționale decât politice.

A câștigat primul mandat de primar din partea Partidului Democrat, candidând împotriva ciumei roșii la care urla din toți rărunchii: ”mafioții și șmecherii vor merge la pușcărie”! Și aici trebuie să recunoaștem, că a avut dreptate.

A devenit apoi membru marcant al ciumei roșii, senator, ministru al finanțelor și consilier al primului ministru Viorica Dăncilă, mare om de stat, autor al programului de guvernare de la acea vreme.

  • Cum a fost posibil? De unde atâția bani?

În cada spaniolă de baie cu lumini și jacuzzi de 20.000 de euro făcută cadou de către celălalt condamnat la 3 ani și 6 luni, Tomescu Constantin Cristian, Vâlcov se delecta după ce se trezea (după ora 14:00) cu specialități psihotrope, băuturi scumpe, citind și cărți, dar nu orice fel de romane ci strict cu privire la mafia internațională (trecut, prezent și viitor) și modalitatea de transpunere în mediul Oltenesc/Românesc a principiilor mafiote care dau fiori și în prezent marilor grupări interne și externe de crimă organizată.

Individul a fost creația lui Vasile Blaga și implicit a lui Traian Băsescu care l-au introdus în lumea STATULUI PARALEL pentru protecție, adică S.R.I-ul lui Coldea și D.I.I.C.O.T.-ul Alinei Bica și al lui Codruț Olaru.

Pe plan local, a beneficiat de toată protecția șefului SRI Olt, colonelul Marius Voinea (în prezent în rezervă) pentru un teren generos vândut de Primărie la preț preferențial (de nimic) firmei fiului acestuia.

Parchetul, poliția, D.I.I.C.O.T.-ul (mai ales Biroul Teritorial Slatina) din Olt au fost la cheremul lui Vâlcov.

A angajat la Compania de Apă Olt pe una din fiicele directorului Camerei de Conturi Olt Adrian Goga, iar pe cealaltă fiică a acestuia a angajat-o ca și consilier la cabinetul său, după care, liber la jaful banilor publici.

La Primăria Slatina și-a numit vărul primar Cismaru Constantin Cristian în funcția de administrator public, funcție pe care o deține și în prezent, iar la Direcția Economică a Primăriei Slatina l-a numit pe Barbu Florin Ionuț, zis ”Busy Mafiotul”, cel care a efectuat plățile către firmele lui Vâlcov deținute prin interpuși și care  a fost numit apoi la conducerea AGENȚIEI NAȚIONALE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE de unde a plătit sume colosale de bani către firmele lui Vâlcov. În prezent, celebrul ”Busy Mafiotul” este parlamentar de Olt, magnat, dezvoltator imobiliar, constructor…

Au fost înființate apoi mai multe firme prin interpuși, firme care nu-și puteau ține contabilitatea decât într-un singur loc controlat de Vâlcov, la S.C. CONTIS SRL și S.C. CONTIS COMPANY SRL ale Iulianei Strinu care gestiona și activitatea Companiei de Apă Olt.

Este vorba de S.C. CAFMIN SRL a condamnatului Tomescu Constantin Cristian, fost vânzător de găleți și fărașe din plastic devenit constructor și asfaltator. Halul în care a amenajat Cinematograful ”Eugen Ionescu” din Slatina este vizibil pentru oricine, iar fântânile arteziene la fel. Zecile de milioane de euro însă le-a văzut numai Vâlcov și parte din ele și acolitul său, Tomescu Cristian.

O altă firmă, celebra RUPIAH a fost mutată de la Craiova la Slatina prin interpusul lui Radu Berceanu, Melinte Alexandru rămas asociat până la capăt cu 25% și responsabil de finanțările europene de 11 milioane euro pentru spațiile verzi din Slatina prin ADR SUD VEST OLTENIA, instituție condusă în prezent, în mod regretabil, de Alexandru Stănescu de la AGROMEC Bucinișu, Jud. Olt, fratele lui Paul Stănescu, mecanizatorul agricol de la Vișina, Jud. Olt, fost ministru, senator și în prezent secretar general al PSD. Lui Alexandru Stănescu îi vom dedica mai multe articole de presă, având în vedere și zecile de sesizări de la angajații instituției umiliți de numirea în această funcție a acestui individ.

S.C. RUPIAH SRL a semnat cu Primăria Slatina pentru întreținerea spațiilor verzi un contract de 8.000 de miliarde lei vechi, slătinenii ajungând să plătească lunar peste 200.000 euro numai pentru tunsul ierbii și adunatul crengilor.

Vâlcov a desființat linia nouă de troleibuz din Slatina pe care a vândut-o ca fier vechi la pachet cu troleibuzele pentru a achiziționa la prețuri aberante niște autobuze turcești jalnice. A urmat privatizarea ACETI (o societate a Primăriei Slatina, fostă Întreprinderea de Gospodărire a Orașului – IGO) însușindu-și pe o sumă derizorie și în mod nelegal tot patrimoniul acesteia.

A concesionat piețele și târgul de săptămână unui alt interpus, Ghenciu Cristian Marian, piețe care au ajuns ulterior pe mâna unor interlopi evazioniști de altă etnie din orașul Drăgănești-Olt, contra altor sume colosale de bani.

Peste 6 milioane de euro au luat calea fotbalului, bani devalizați din bugetul public împreună cu Paul Stănescu (președintele C.J. Olt de la acea vreme) și Marius Oprescu  (actualul președinte al C.J. Olt), prin Clubul Sportiv Aluminiu ALRO Slatina, în condițiile în care Primăria Slatina are propriul Club Sportiv Municipal.

Nu au scăpat de concesionare nici cimitirele din Slatina, administrate în regim privat de alți interpuși ai lui Vâlcov. Scopul a fost înființarea de cavouri cu cruci pe care erau menționate persoane fictive, care nu figurau nici la vii și nici la morți în evidența populației, cavouri pe care Vâlcov le-a crezut adăpostul perfect pentru tonele de lingouri de aur, milioanele de euro în bancnote de 500 și alte valori cu excepția celor 600 de tablouri de valoare care nu puteau fi lăsate în cavouri datorită umidității (riscului de degradare) și care au fost ascunse în apartamentul de lux (două într-unul) în pereții dublați cu rigips. Și asta numai în Slatina, clădirile, apartamentele din București și din străinătate fiind o altă chestiune.

Pentru investițiile din străinătate au intrat în ecuație verișoarele lui Vâlcov din Germania, fiicele răposatului unchi Vâlcov Emil, în special Flavia, afacerista imobiliară din Dubai, Italia, Franța, Elveția.

  • Și totuși, cum l-a înhățat STATUL PARALEL pe Vâlcov?

Când cei la care cotiza au aflat ce averi și ce sume colosale de bani deține Vâlcov, ce sume cărau în afară cărăușii săi, raportat la ce sume le oferea lor pentru protecție, a fost doar o chestiune de zile până ce l-au săltat de pe stradă și au dat cu el în arest. Apoi, i-au ”confiscat” toți banii din cavouri (12 milioane de euro), peste 3 tone de aur în lingouri, lăsând pentru imaginea publică și păgubitul Stat Român doar 3 lingouri a un 1 kg și 172 de tablouri, diferența de până la 600 (cele mai valoroase) mergând la STATUL PARALEL deghizat în mascați. După ce și-au însușit ce i-au interesat,”cazul Vâlcov”, a fost lăsat pe mâna DNA și ICCJ pentru continuarea procesului.

Chestiunea cu seiful de la soții Bărbulescu, Andra și Daniel Ionuț (în prezent director adjunct al AFIR), plimbat în localitatea Osica de Sus, Jud. Olt la actualul director al Direcției Economice a Primăriei Slatina, Calotă Sălcianu Alin, a fost doar așa… pentru publicul inocent.

Bineînțeles că sistemul de cărăușie a banilor lui Vâlcov în afara țării a continuat, cutiile de valori asigurându-i o viață de huzur atât lui cât și mai multor generații de urmași.

  • Din banii cui? Și pentru numai 6 ani de închisoare de la care s-a sustras?

De ce este liberă toată camarila infracțională din jurul lui Vâlcov, toți cei pe care i-a numit la conducerea unor agenții naționale sau CAS, care au păgubit statul cu sute de milioane euro sau chiar miliarde?

De ce Slatina are o grupare denumită CLANUL SPORTIVILOR DE OLT care execută crime la comandă (a se vedea cazul Gheorghe Laurențiu care în timp ce își dădea ultima suflare semna chipurile transferul proprietăților lui Vâlcov către interpusul Ghenciu Cristian Marian)?

Sunt întrebări la care trebuie să răspundă justiția!

  • De ce mecanizatorul agricol Paul Stănescu este încă în libertate?

Pentru că cei ca el sunt preferații STATULUI PARALEL.

  • De ce actualul primarul al Slatinei, Emil Moț este încă în libertate?

Este o chestiune pe care o vom dezbate separat deoarece și acest caz este unul de excepție, așa cum tot de excepție este cazul președintelui C.J. Olt, Marius Oprescu.

  • Nu vom ocoli nici ”cazul Lia Olguța Vasilescu”, primarul Craiovei căreia îi vom dedica mai multe ediții, după finalizarea investigațiilor atât în țară cât și în afara țării.

Vom reveni!

Tihomira IVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *