CAZUL PROCURORULUI LIA SORIN ȘI OTRĂVIREA POPULAȚIEI PRIN ORICE MIJLOACE. CUM A AJUNS JUSTIȚIA O FARSĂ REUȘITĂ COPLEȘITĂ DE INTERESELE UNOR TICĂLOȘI INCAPABILI CARE AU TRANSFORMAT SISTEMUL JUDICIAR ÎNTR-UNUL UTOPIC, IMPERFECTIBIL, IMPOSIBIL. CITIȚI, JUDECAȚI, CUTREMURAȚI-VĂ!

 • Fericit cel ce n-a văzut și a crezut?

Pentru oricare dintre cititorii care fac o retrospectivă a articolelor noastre de presă, a demersurilor noastre jurnalistice privind starea jalnică a justiției din  parchetele din Olt și Dolj, nu poate fi un secret că în cazanul judiciar infracțional oltenesc, clocotesc de mult patimi ancestrale cu trimitere la monstruoasa abstracție a statului român actual în care celor mai muți dintre români și disprețul pare a fi un efort, românii din Sahara populată numită România, aflați întâmplător între cer și pământ, neavând niciun conținut decât așteptarea.

 • Conform prevederilor legislației penale, sarcina probei îi revine celui care acuză.

Dacă însă acuzațiile au drept scop defăimarea conduitei judiciare a procurorului Lia Sorin și de desființarea acestuia sub aspect moral și profesional, atunci lucrurile stau în alt mod și trebuie aduse la cunoștința opiniei publice din mediul oltenesc în care țara nu e o problemă decât negativă.

 • Primenirea justiției sau vendeta?

Pentru ca cititorii să știe cine este de fapt procurorul Lia Sorin, prezentăm pe scurt câteva date cu privire la acesta:

-provine dintr-o familie modestă din zona dunăreană a Jud. Olt;

-este absolvent al Liceului Militar al M.A.I. și al Academiei de Poliție;

-a ocupat funcția de Ofițer de Poliție din cadrul I.P.J. Olt, devenind ulterior magistrat, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina și apoi în urma mutării, Prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, respectiv procuror în cadrul acestei unități de parchet;

-locuiește dintotdeauna în același bloc de locuințe din Corabia și același apartament modest care valorează cât un sfert din una din mașinile de lux cu care se plimbă fostele șefe ale acestuia (proc. Anca Anuța de la P.T. Olt și proc. Tena Tulitu de la P.C.A. Craiova);

-la peste 40 de ani are cea mai modestă declarație de avere a unui magistrat;

-curajul de a candida pentru un post în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii și declarațiile publice date cu ocazia candidaturii se pare că au deranjat STATUL PARALEL care controlează justiția. Acest post din cadrul C.S.M. și l-a dorit și actualul președinte al Curții de Apel Craiova.

 • Cum a devenit România o măcelărie, un abator al umanității?

Din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, Lia Sorin nu a putut trece neobservat cum se înalță batjocoritor palatele tâlhărești ale jefuitorilor de țară, încălcarea în cel mai abject mod al legii de către grupările infracționale compuse din păcate și din oameni politici sau magistrați, punându-i-se pecetea de cruciat al lumii justiției oltenești.

Neacționând sub nicio formă politicește ci strict profesional, respectând conduita judiciară, a încercat să contribuie la aplicarea legii într-o formulă de viață specifică comunității locale din Slatina dominată politic și de grupările interlope, aspect care avea să-l coste mutarea la Corabia și nu numai.

 • Care sunt dosarele instrumentate de procurorul Lia Sorin și pentru care grupările interlope conectate la STATUL PARALEL/STATUL MAFIOT care controlează justiția nu l-au iertat? Cu titlu de exemplu, enumerăm?

1.Dosarul penal al lui Oprescu Marius, președintele C.J. Olt care, după cheful monstruos de pe dealul Grădiștei din Slatina din locația de evenimente a lui Darius Vâlcov a condus în stare de ebrietate avându-l alături pe șeful I.P.J. Olt, cms. Cătălin Florescu, autoturismul de teren marca Toyota al Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Olt, omorând un om între localitățile Slătioara și Piatra Olt.

Procurorul Lia Sorin a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Oprescu Marius,dar la scurt timp i-a fost luat dosarul de către Parchetul Curții de Apel Craiova, condus la acea vreme de procurorul general C. Lăloianu și procurorul general adjunct Tena Tulitu (devenită procuror de caz) care a clasat cauza, în condițiile în care probele de sânge fuseseră schimbate la Spitalul Județean Slatina (unitate sanitară aflată în subordinea C.J. Olt), în sensul că aceste probe nu îi mai aparțineau lui Oprescu Marius, ci altei persoane care, chipurile, nu a putut fi identificată de către procurorul de caz Tena Tulitu.

Același parchet (Parchetul Curții de Apel Craiova) instrumentează și dosarul penal al procurorului Lia Sorin și a dispus mandatul de reținere a acestuia, fiind evident faptul că procurorul Lia Sorin nu putea fi iertat pentru curajul de a-l reține pe Oprescu Marius pentru săvârșirea unei crime în stare de ebrietate.

2.Dosarul privind moartea suspectă a numitului Gheorghe Laurențiu, interpusul, deținătorul unor firme ale lui Darius Vâlcov și ale mai multor proprietăți imobiliare ale acestuia și care a murit în mod suspect chiar timp ce semna cesiunea firmelor și activelor lui Vâlcov către o altă persoană interpusă a acestuia, celebrul Ghenciu Cristian Marian.

 Și acest dosar a fost repartizat altui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt (Sergiu Nițu) care l-a clasat după numai câteva luni de la săvârșirea faptei pentru o mită oferită de Ghenciu Cristian Marian constând într-un autoturism Audi marca Q5 achiziționat de la firma Tony Auto din Slatina, așa cum rezultă din datele puse la dispoziție de către surse și din comentariile postate pe articolele de presă anterioare.

Până la această dată dosarul nu a fost redeschis.

3.Dosarul banilor publici (6 milioane euro) de la Consiliul Județean Olt prin Asociația Clubul Sportiv ALUMINIU ALRO unde au fost implicați atât președintele C.J. Olt, Oprescu Marius cât și fratele acestuia.

4.Dosarul jafului banilor publici de la C.J. Olt prin ”Plaiurile Oltului”.

Și lista poate continua…

 • Orașul Corabia nu s-a comparat sub nicio formă cu Slatina sub aspect infracțional, dar și aici, procurorul Lia Sorin a deranjat.

Jurnaliști noștri de investigații au contactat mai multe surse, inclusiv avocați, rezultând că lucrurile stau în felul următor:

În Jud. Olt și Dolj își desfășoară activitatea o societate comercială (ADRILEX) concurentă a societăților comerciale controlate de președintele C.J. Olt Oprescu Marius în afacerea cu agregate minerale (produse de balastieră).

Un autovehicul al acestei societăți încărcat cu balast a fost oprit în trafic de către un agent de circulație care, în mod abuziv a dispus cântărirea fără ca acest atribut să-i aparțină, așa cum ne-a declarat un angajat al acestei firme.

Cazul a fost sesizat de către S.C. ADRILEX SRL la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, dosarul fiind instrumentat de procurorul Lia Sorin care a aplicat prevederile legale, conform surselor noastre.

De aici și până la cercetarea procurorului de către Parchetul Curții de Apel Craiova, în Dosarul penal în care a căpătat calitatea de suspect și în care s-a dispus mandatul de reținere este o altă poveste, cu alte implicații, cu trimitere inclusiv la organul de cercetare al poliției din dosar (o doamnă comisar de la Poliția Căi Ferate Craiova, care a avut un membru de familie cercetat într-un dosar penal de către procurorul Lia Sorin, nemulțumită de rezultatul cercetărilor).

 Rămâne de văzut dacă, întâmplător sau nu, s-a ajuns în această situație.

Vom reveni!

Tihomira IVAN

2 thoughts on “CAZUL PROCURORULUI LIA SORIN ȘI OTRĂVIREA POPULAȚIEI PRIN ORICE MIJLOACE. CUM A AJUNS JUSTIȚIA O FARSĂ REUȘITĂ COPLEȘITĂ DE INTERESELE UNOR TICĂLOȘI INCAPABILI CARE AU TRANSFORMAT SISTEMUL JUDICIAR ÎNTR-UNUL UTOPIC, IMPERFECTIBIL, IMPOSIBIL. CITIȚI, JUDECAȚI, CUTREMURAȚI-VĂ!

 1. Numai atât puteți jigodiilor din ”servicii” care ați adus țara în ultimul hal?
  Procurorii și judecătorii care își fac treaba dar care nu sunt ”acoperiți” adică controlați de voi, vor păți la fel??
  Din banii cui, nemernicilor vă permiteți plata investigațiilor Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R sau Biroului de Operațiuni Speciale de la I.P.J Dolj sau Direcției Generale Anticorupție, doar pentru a-i găsi ceva unui procuror care nu este ”acoperit” controlat de voi și nici mason?
  V-a deranjat la C.S.M și nu numai, nu-i așa?
  Pentru câteva voturi era gata, gata să nu vă puneți omul vostru.
  Ați vrut să creați în zonă un caz ”PORTOCALĂ” ca la Ploieștiul controlat de Coldea și locotenentul său Sabin Iancu, protectorul crimei organizate din Oltenia? Să vedem și dacă vă ține!
  Vreți control total, nu-i așa?
  O să vă duceți după Dragomir al vostru prin Italia, cât de curând!
  Peste presa pe care nu o controlați nu năvăliți jigodiilor? Vă așteaptă! Sau nu v-au ieșit socotelile din filaje, interceptări, note de redare?
  Peste procurorii deveniți judecători care frizează lumea în care trăiesc prin opulență și averi colosale nu descindeți?
  Pe proc Anuța de la P.T Olt nu o deranjați cu nimic pentru clasarea dosarului penal al lui Sorin Păduraru care în timp ce era cercetat, îi construia un bloc?
  Nici peste șoferul recuperator de șpăgi de la P.T Olt nu mergeți?
  Evaziunea beneficiarului real Tena Tulitu din S.C TDN SUD ESTATE SRL de peste 3 milioane euro sau rambursările nelegale de TVA de la Administrația Financiară Craiova către Tulitu Dorian, nu vă interesează?
  Firmele băgate în insolvență una după alta, cu datorii enorme la bugetul de stat ale lui Marius Oprescu, președintele C.J Olt nu vă interesează?
  Nici cele cu care Oprescu face afaceri cu statul în toată Oltenia (STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL – S.C MINERALPORT SRL) împreună cu Claudiu Manda și Olguța Vasilescu, nu vă interesează? Măcar evaziunea de 20 milioane de euro ar trebui să vă intereseze!
  Terenurile ce i-au fost schimbate procurorului Lăloianu de la P.C.A Craiova din zona Vulpeni – Olt în alte zone cu valoare imobiliară de către președintele C.J Olt, Oprescu Marius în timp ce era cercetat la P.C.A Craiova, nu înseamnă săvârșirea unor fapte penale?
  Cum este posibil să treceți peste un dosar de crimă în care se invocă că nu se mai găsesc probele de sânge ale autorului?
  Nu vă mai ajunge luxul și îmbuibarea, trădătorilor de neam și de țară, agenți ai serviciilor secrete ale altor nații puse pe căpătuială în această țară?
  Rămâne de văzut ce înseamnă cazul basculantei de balast vs infracțiunile săvârșite de cei care au vrut să facă din acest caz, un nou caz ”PORTOCALĂ”.
  Domnule general S.R.I Sabin Iancu, indiferent cât de fin ai toarce și câte zeci de milioane de euro ai avea de la Marius Oprescu și alți infractori de talia lui sau câte proprietăți de talia celei din Pipera de la carderi, traficanți de persoane (Finlanda) deveniți investitori imobiliari, ițele tot vor ieși la iveală.

 2. Deci pentru situația unei basculante cu balast, unui procuror i se dă mandatul de reținere, iar pentru că un interpus al celebrului infractor-mafiot Darius Vâlcov a fost omorât, s-a clasat dosarul la Slatina de procurorul căruia i-a fost dat în lucru dosarul pe care l-a instrumentat procurorul Lia. Moartea acelui om (Gheorghe Laurențiu) a însemnat un Audi Q5 la mâna a doua dat mită procurorului Sergiu Nițu, de coordonatorul crimei, Ghenciu Cristian Marian.
  Datele de identificare ale criminalului sunt: Nedelcu Florin Daniel, fiul lui Constantin și Maria născut la 17.01.1981 în Slatina, Jud. Olt cu domiciliul în Slatina, Str. Mănăstirii nr.32, Jud. Olt CNP 1810117224565, jandarm la Inspectoratul de Jandarmi Olt. Complicele este Corovie Ionuț.
  Adică, este reținut un procuror pentru cazul unei basculante de balast, iar criminalii împreună cu procurorul complice mituit sunt lăsați în libertate? S-o creadă ei!
  Ce judecător de drepturi și libertăți sănătos la cap dispune reținerea procurorului Lia din cazul basculantei de balast, când situația din justiție este următoarea:
  La Curtea de Apel Craiova, dosarul penal al lui Vâlcov ”s-a judecat până la prescrierea faptelor, respectiv a pedepsei de 6 ani și jumătate de închisoare”. Banii???
  La DNA – Structura Centrală, cazul „DIALGAZ Ltd – Seychelles” s-a rezumat doar la verificarea unor ”Vâlcovi”, astfel:
  1.Vâlcov Mihai, fiul lui Mihai și Cătița, CNP 1550910354887, C.I. seria AP 460854, Timișoara, Str. Măgura, nr.4, ap.2, Jud. Timiș.
  2.Vălcov Mihail, fiul lui Mihail și Aurica, CNP 1480619035006, C.I. seria AS 763103, Pitești, Str. 24 Ianuarie, Jud. Argeș.
  3.Vâlcov Mihail, fiul lui Nicolai și Izabel, CNP 1640830400121, C.I. seria RT 372115, București, Str. Valea lui Mihai nr.2, bl.A3, scara 1, ap.46, Sector 6, București.
  4.Vâlcov Mihail Cristinel, fiul lui Mihail și Florica, CNP 1710619035034, C.I. seria AS 455396, Stefănești, Str. Luceafărului 307, Jud. Argeș.
  5.Vâlcov Mihai, fiul lui Dumitru și Tudora, CNP 1530730400762, C.I. seria RB 332679, București, Str. Patrioților nr.119, bl. PM7, Sc. A, et.2, ap.10, București.
  Nu s-a stabilit situația lui Vâlcov Mihail Emil și nici a lui Vâlcov Emil (decedat), unchiul lui Vâlcov Darius Bogdan, cazul fiind unul care dă fiori și marilor rețele de crimă organizată internațională, raportat la sumele direcționate către paradisul fiscal din Seychelles.
  În loc ca justiția din România să se ocupe de adevăratele probleme ale marilor infractori și ale recuperării sumelor furate, noi asistăm acum la reținerea unui procuror în cazul extraordinar al basculantei de balast.
  De cap să ne fie dacă mai tolerăm cu toții așa ceva. Pe banii noștri bineînțeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *