MULTINAȚIONALA MANAGERULUI GEORGESCU DE LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA A LĂSAT BOLNAVII FĂRĂ MÂNCARE ÎNCEPÂND DE SÂMBĂTĂ (13 MAI 2023)

Vineri 12 mai 2023, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a fost notificat de către furnizorul de hrană (ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL) că începând din ziua următoare (13 mai 2023) nu mai asigură hrana pacienților internați.

Motivul? În sfârșit ANAF i-a blocat societății ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL toate conturile și i-a pus sechestru pe toate bunurile pentru datoriile de milioane de euro neplătite de ani de zile către bugetul de stat, aspect pe care managerul Georgescu și jurista Toma Simona Maria l-au cunoscut când au atribuit contractele nelegale, unul câte unul, ani la rând. De fapt toți semnatarii contractelor anuale au avut cunoștință de situația S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL.

Este de notorietate că pe niciunul din contracte nu este trecut reprezentantul legal al firmei ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL pentru că în realitate, acesta nu există. Este vorba de africanul Bonnot Francois Louis Maurice din Coasta de Fildeș cu domiciliul fictiv în Maroc.

Nici faptul că ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL nu era autorizată sanitar și sanitar veterinar pentru siguranța alimentelor nu a contat pentru managerul Georgescu, mai ales după interzicerea activității S.C.ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL de către D.S.V.S.A. Dolj prin Ordonanța din 07.01.2020.

Nici toate plângerile bolnavilor pentru mâncarea rece și alterată, pentru apa chioară în loc de supă sau margarina străvezie sau pentru bătaia de joc cu mâncarea alterată livrată copiilor bolnavi de cancer pe care medicii și asistentele o aruncau la gunoi, nu au contat pentru managerul Georgescu.

De ce oare?

Pentru apartamentul de lux din Complexul AZALIS din Bd. Mureș, Craiova, de peste 200.000 EURO, primit mită, spun sursele noastre, care au verificat și faptul că S.C. MEDEEA CLINIC SRL administrată de Georgescu, nu justifică sub nicio formă această sumă.

Acesta este motivul pentru care Georgescu a renunțat la blocul alimentar modernizat și autorizat al spitalului pentru servicii de catering de la distanță (din fostul ICIL – Lactido) unde chiriașul ANSAMBLE nu deținea niciun fel de autorizație și tot din acest motiv prețul a fost dublat și ulterior triplat, mai spun aceleași surse. Pe lângă prețul dublat și apoi triplat, managerul Georgescu a plătit prestatorului ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL în perioada 01.01.2020 – 01.07.2022 un serviciu complet, dar prestat parțial până la intrarea în spital și nu până la oficiile secțiilor spitalului așa cum prevedea contractul.Treaba prestatorului ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL a făcut-o de fapt personalul angajat al spitalului (asistente și infirmiere) care era plătit de fapt pentru actul medical și nu ca și când ar fi fost angajat al prestatorului de hrană.

Plățile nelegale au fost făcute în alt cont decât cel pe care prestatorul ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL era obligat să-l utilizeze, adică cel emis de Trezoreria de unde își are sediul social (București, Sector 1).

Nici garanția bancară de bună execuție a contractului nu a fost constituită de către S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL grație ”bunăvoinței” managerului Georgescu, a directoarei financiar-contabile Tănasie Gabriela și a juristei Toma Simona Maria, mutată recent la serviciul Personal (RUNOS).

 • Și atunci ce să mai execute Georgescu pentru neexecutarea contractului?

E problema lui, spunem noi, adică să suporte toate consecințele mai ales dacă va opta din nou pentru un preț mai mare decât cel asigurat prin ultimul contract.

 • Întâlniri de taină, agitație mare în seara zilei de vineri (12 mai 2023) informarea șefilor politici și nu numai, pentru găsirea unei soluții care, a venit tocmai de la Brăila, mai spun sursele noastre.
 • În dimineața zilei de 13 mai 2023 ne-am deplasat la locația din Str. Romanescu nr.112 (fostul ICIL) de unde presta serviciul de hrană pentru pacienți societatea ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, iar personalul care pregătise micul dejun ne-a precizat că ei nu știu la ce firmă lucrează de azi, pentru că toate bunurile societății sunt sechestrate, iar Autorizația sanitară și sanitară veterinară pentru siguranța alimentelor emisă pe numele noului prestator nu există.

Cerem public D.S.P. Dolj și D.S.V.S.A. Dolj să se sesizeze și să dispună măsurile legale pentru prestarea serviciului de hrană pentru pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova de către un agent economic  neautorizat de către aceste instituții pentru locația din Craiova, Str. Nicolae Romanescu nr.112, Jud. Dolj.

 • Alte peroane(furnizori de produse alimentare) căutau reprezentantul S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, probabil pe Bonnot Francois Louis Maurice, pentru plata produselor alimentare, altul pentru plata chiriei restante de peste un an și a energiei electrice, sumele fiind de ordinul a zecilor de mii de euro.

Halal multinațională! Halal manager al celui mai mare spital din Oltenia!

 • La aceeași dată, 12 mai 2023, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a început și concursul pentru posturile ce urmează a fi ocupate de către oamenii de ”casă” ai managerului Georgescu, astfel:

1.Pițurcă Irina, din îngrijitoare în asistent medical la concursul 12-16 mai;

2. Vlad Marian (cumnat), director de îngrijiri la serviciul TESA la concursul din 22 mai;

3. Durau Oana, la Managementul Calității, concurs 22 mai;

4. Bărboianu Alina(fost șef Birou achiziții publice la atribuirea primului contract de servicii catering societății ANSAMBLE),șef birou informatica, concurs 22 mai;

5 Peștean Adrian, inginer CHIRURGIA CARDIOVASCULARA, concurs22 mai;

6.Durau Cristianșef serviciu tehnic, concurs 22 mai.

Președintele comisiei de concurs este cel numit de Georgescu în funcție, directorul medical Mogoanță Stelian.

Nu le mai urăm succes candidaților mai sus menționați, pentru că acesta este deja garantat.

Nu întâmplător Stanca Flavius Alexandru,  fostul șef al serviciului administrativ, s-a transferat la Serviciul Personal (RUNOS) odată cu jurista Toma Simona Maria.

Solicităm public Direcției Naționale Anticorupție să se sesizeze, cel puțin în completarea cercetărilor pe care deja le efectuează în dosare penale și să dispună pedepsirea tuturor semnatarilor contractelor atribuite societății ANSAMBLE CATERING & SERVICES în mod nelegal: avea obligații neachitate la Bugetul de Stat, nu era autorizată sanitar și sanitar veterinar pentru siguranța alimentelor, niciun document nu a fost semnat de către reprezentantul legal (administratorul) Bonnot Francois Louis Maurice.

Vom urmări îndeaproape șirul evenimentelor și vă vom ține la curent cu evoluția acestora.

Tihomira Ivan

2 thoughts on “MULTINAȚIONALA MANAGERULUI GEORGESCU DE LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA A LĂSAT BOLNAVII FĂRĂ MÂNCARE ÎNCEPÂND DE SÂMBĂTĂ (13 MAI 2023)

 1. De data asta Georgescu va trebui să dea socoteală pentru discuțiile pe care le-a purtat în seara zilei de 12.05.2023 cu administratorul firmei din Brăila și nu numai… pentru că sunt importante și cele din 13.05.2023 de la spital. Importante bineînțeles pentru oamenii legii.
  În spitalul ăsta este o cloacă infracțională formată din ratații Craiovei susținuți politic și în alt mod, care au devalizat banii publici și o fac în continuare dacă mai sunt lăsați în libertate. În același timp, copii și adulți internați în spital își trăiesc ultimele clipe hrăniți cu lăturile, alimentele alterate sau cu zeama chioară denumită ciorbă. Și asta pentru că nu au fost de ajuns alte mari jafuri cu consumabile, mai ales reactivi sau lenjerie de corp și de pat de unică folosință sau nosocomialele nedeclarate care răpun zilnic zeci de pacienți.

 2. De data asta Georgescu va trebui să dea socoteală pentru discuțiile pe care le-a purtat în seara zilei de 12.05.2023 cu administratorul firmei din Brăila și nu numai… pentru că sunt importante și cele din 13.05.2023 de la spital. Importante bineînțeles pentru oamenii legii.
  În spitalul ăsta este o cloacă infracțională formată din ratații Craiovei susținuți politic și în alt mod, care au devalizat banii publici și o fac în continuare dacă mai sunt lăsați în libertate. În același timp, copii și adulți internați în spital își trăiesc ultimele clipe hrăniți cu lăturile, alimentele alterate sau cu zeama chioară denumită ciorbă. Și asta pentru că nu au fost de ajuns alte mari jafuri cu consumabile, mai ales reactivi sau lenjerie de corp și de pat de unică folosință sau existența nosocomialelor nedeclarate care răpun zilnic zeci de pacienți. De asta îi trebuie lui Georgescu, omul lui la managementul calității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *