GRUPAREA INFRACȚIONALĂ DE LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA ARE NOI ADEPȚI. A ADERAT S.C. TITAN EDILITARA DIN BRĂILA  A LUI ȘTEFAN FUSEA LA MARELE JAF AL BANILOR PUBLICI CU HRANA BOLNAVILOR, LA SPĂLAREA DE BANI ȘI EVAZIUNEA FISCALĂ CU CONSECINȚA PERICLITĂRII SIGURANȚEI VIEȚII PACIENȚILOR INTERNAȚI? <<< CONTINUAREA ARTICOLULUI ANTERIOR >>>

 • Complicități și interese de clan și de grup infracțional organizat.

Bătaia de joc cu hrana pacienților din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova continuă în aceeași notă infracțională girată de peste trei ani de managerul Georgescu Eugen Florin, iar organele de urmărire penală care deja fac cercetări trebuie sesizate și cu privire la următoarele fapte:

 • Cum este posibil ca firma ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL care nu respectă contractul de catering pentru bolnavi să îl denunțe unilateral, să-i recomande managerului Georgescu un alt prestator (de la Brăila) iar acesta să și-l însușească?

Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt clare: Seamănă ”recomandarea” cu un șantaj? Evident, da, cât timp a și fost acceptată fără șovăială.

 • Cum stau de fapt lucrurile?

Managerul Georgescu a atribuit în mod direct, nelegal  toate contractele de catering societății ANSAMBLE care nu avea nici un fel de autorizație (sanitară și sanitară veterinară și pentru siguranța alimentară) și care avea obligații fiscale neachitate la bugetul de stat.

Pentru o mită constând într-un apartament de 200.000 de EURO într-o locație de lux (Complexul AZALIS din Craiova, Bd. Mureș), Georgescu a atribuit primul contract societății ANSAMBLE, înregistrat sub nr.7442 din 19.12.2019, fără să mai aștepte Decizia C.N.S.C cu privire la licitația organizată, licitație pe care spitalul a anulat-o după un an și jumătate, motivând că S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL nu îndeplinește cerințele caietului de sarcini.

Paradoxal însă, chiar dacă nu îndeplinea cerințele caietului de sarcini, contractul s-a derulat până la finele anului 2020 și apoi a fost atribuit altul cu valabilitate până la finele anului 2021, cu nr.9240/07.12.2020.

 • Contractul s-a derulat, încheiat cu trei articole sărite (de la art. 18 s-a trecut direct la art.22), adică tocmai acele articole care ar fi făcut referire la consecințele suportate de prestator în cazul denunțării unilaterale a contractului.

Și asta nu a fost de ajuns dacă luăm în calcul și situația lipsei reprezentantului legal al S.C. ANSAMBLE, menționat în contracte, africanul Bonnot Francois Louis Maurice din Coasta de Fildeș, cu domiciliul fictiv în Maroc, administrator declarat fictiv la Registrul Comerțului.

 • De ce? Pentru că după acumularea unor datorii uriașe la bugetul de stat să răspundă administratorul care nu există, fiind de notorietate că S.C. ANSAMBLE CATERING a înregistrat numai pierdere de la înființare, din anul 2009 și până în prezent.
 • Spitalul lui Georgescu a atribuit mai mult contracte anuale societății ANSAMBLE, în același mod direct ,de fiecare dată prețul fiind majorat.

Că doar nu dădea Georgescu din banii lui! Este cazul contractelor nr.7442/19.12.2019, nr.9240/07.12.2020 și nr.6164/29.09.2022 unul dintre acestea fiind anulat pentru a-i lua locul un altul pentru doi ani.

La a doua procedură de licitație organizată în toamna anului 2021 ANSAMBLE s-a prezentat cu obligații fiscale de 3.600.000 lei, iar spitalul a anulat și această licitație atribuindu-i direct un alt contract pentru 1 an.

Era prea puțin pentru ANSAMBLE care deja stăpânea spitalul pacienților înfometați și batjocoriți cu mâncare alterată, aruncată la gunoi și a urmat contestația la C.N.S.C.

Rezultatul? C.N.S.C. a dispus ca spitalul în calitate de autoritate contractantă să verifice situația datoriilor către bugetul de stat ale ANSAMBLE, adică să solicite ANAF să precizeze dacă ofertantul are eșalonate sau restructurate aceste datorii în baza unui certificat de atestare fiscală, document care de altfel a fost solicitat tuturor ofertanților.

Bineînțeles că acest lucru nu s-a concretizat, iar ANSAMBLE a beneficiat de un contract de catering pentru 2 ani, cel atribuit pe o perioadă de 1 an fiind înlocuit.

 • Odată cu succesiunea contractelor de catering atribuite de spital, S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL a acumulat mai multe datorii la bugetul de stat până când, la un moment dat previzibil de altfel, managerul Georgescu a fost notificat de ANAF că S.C. ANSAMBLE CATERING are instituite atât poprirea pe conturi cât și sechestrul pe bunuri, iar spitalul este obligat să plătească ANAF toate sumele pe care le are de plată către ANSAMBLE.
 • Sursele noastre din spital spun că chiar și contrar clauzelor contractuale, la data denunțării unilaterale a contractului (12.05.2023) de către ANSAMBLE, spitalul plătise deja facturile S.C. ANSAMBLE, dar în alte conturi decât cele pe care le instituise poprirea. Și asta nu e tot. Aceleași surse confirmă și faptul că managerul Georgescu împreună cu directorul financiar contabil Tănasie Gabriela (fosta Ionescu) au acceptat plata facturilor în alt cont de Trezorerie decât cel de Trezoreria de care aparține S.C. ANSAMBLE ca sediu social.
 • Spitalul lui Georgescu nu are o scrisoare de garanție de bună execuție a contractului/contractelor atribuite S.C. ANSAMBLE și nici nu există un cont corect alimentat cu 5% din valoarea anuală a contractului la dispoziția spitalului, aceasta însemnând reținerea succesivă din sumele plătite de spital până la concurența sumei constând în 5% din valoarea anuală a contractului.
 • Și atunci ce să rețină spitalul și ce consecință trebuie să suporte ANSAMBLE așa cum rezultă din declarația publică a managerului Georgescu?

Ce nu a înțeles managerul Georgescu Eugen și nici tatăl său, chirurgul Georgescu Ion care s-a ocupat de aranjarea apartamentului de lux primit mită, cu lucrători din Serbia pentru a ascunde total ”captura”, este că pactul cu diavolul este pentru scurtă durată.

 • Ca la compunere, să revenim la titlu!

Jurnaliștii noștri au investigat situația și o fac în continuare, constatând următoarele:

1.Mâncarea bolnavilor este aceeași ca și înainte, adică se încadrează în aceeași notă de batjocură. Majoritatea meniurilor sunt aruncate la gunoi, iar bătaia de joc vizează și copiii bolnavi de cancer de la secția de Oncopediatrie.

Totul pentru banii din buzunarele mafioților!

2.Societatea TITAN EDILITARA din Brăila, cea recomandată managerului Georgescu de către ANSAMBLE nu este autorizată nici de DSP Dolj și nici de DSVSA Dolj, întrând într-un grup infracțional organizat pentru spălarea banilor.

Adică, dacă S.C. ANSAMBLE CATERING nu mai poate factura către spital, serviciul de catering datorită popririlor instituite de ANAF și a sechestrelor, de facturare se va ocupa TITAN EDILITARA care va încasa banii și îi va întoarce mafioților din ANSAMBLE, declară sursele noastre. Și uite așa, Statul Român va rămâne cu buza umflată.

Să vedem și până când!

 • Situația nu este unică  în cazul ”Georgescu-ANSAMBLE”.

În anul 2020, după interzicerea activității S.C. ANSMBLE CATERING la Punctul de lucru din Craiova, Str. Nicolae Romanescu nr.112, de către DSVSA Dolj pentru lipsa autorizației de funcționare pentru hrănirea bolnavilor de Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, ANSAMBLE a comunicat lui Georgescu un alt prestator (S.C PANORMAIC PARC SRL din Cârcea, Jud. Dolj) care nici acesta nu deținea autorizație sanitară și sanitară veterinară și pentru siguranța alimentară pentru alimentația persoanelor aflate în regim de spitalizare.

Adică, a prestat ANSAMBLE dar a facturat PANORAMIC PARC și după încasarea banilor aceasta ”i-a întors” în numerar către S.C. ANSAMBLE, declară aceleași surse.

 • Anul 2023, luna mai, ziua 13. Ce avem noi aici?

Aceeași situație spunem noi, dar de data asta, înșelatul ar fi și Statul Român cu complicitatea S.C. TITAN EDILITARA prin administratorul său și a managerului Georgescu.

 • Complicitate extinsă, având în vedere și rolul comisei de evaluare a ofertelor constituită AD-HOC de managerul Georgescu.

Ca și în situațiile anterioare, managerul Georgescu a constituit o comisie care trebuie să evalueze oferta S.C. TITAN EDILITARA SRL Brăila, să constate, în mod evident nereal că este singura ofertă, în condițiile în care mai există una, primită de spital cu nr.23521/15.05.2023 cu prețul de 4,8 lei/porție (cost auxiliar) și să atribuie în mod direct un contract de servicii catering, înregistrat retroactiv societății TITAN EDILITARA SRL Brăila. 

Din discuțiile purtate la spital, a rezultat că managerul Georgescu are mari așteptări de la un membru marcant al comisiei, dr. Popescu Daniela, care răspunde de secția ce avizează meniurile.

Alți membri ai comisiei, sub rugămintea anonimatului au precizat că sunt presiuni asupra lor, dar că ei și-au făcut treaba și au cerut firmei TITAN EDILITARA să prezinte autorizațiile de la DSP Dolj și DSVSA Dolj, răspunsul din partea reprezentantului societății fiind că mai durează 7 zile.

Dacă am lua în considerare și numai cele 7 zile, ne punem fireasca întrebare: DAR CU BOLNAVII CUM RĂMÂNE? DE SIGURANȚA VIEȚII ACESTORA CINE RĂSPUNDE?

Managerul Georgescu și administratorul firmei de catering din Brăila care cunoaște foarte bine prevederile legale privind facturarea unor servicii de alimentație către persoane aflate în regim de spitalizare fără autorizație sanitară emisă de DSP și fără autorizație sanitară veterinară și de siguranța alimentară emisă de DSVSA, cum a fost cazul la spitalul din Timișoara unde i-a fost retrasă autorizația sanitară de către DSP Timiș. Sau comisia numită de Georgescu…

 • Ce măsuri vor dispune DSP Dolj condusă de ec. Viorel Dorin Micu și DSVSA Dolj condusă de directorul executiv Andrei Butaru, pe care le-am sesizat, rămâne de văzut, cu atât mai mult cu cât firma brăileană TITAN EDILITARA specializată mai nou în sponsorizări, nu are declarat și înregistrat un punct de lucru în Craiova, Jud. Dolj.

Și atunci, de unde facturează și livrează mâncarea pentru bolnavii din S.C.J.U. Craiova?Din Brăila? S-o creadă ei!

Solicităm public ANAF să analizeze articolele de presă, să se sesizeze și să dispună măsurile legale. Același lucru îl solicităm și ANAF Antifraudă precum și Oficiului pentru Combaterea și Spălarea Banilor.

Nu în ultimul rând, solicităm D.N.A, DIICOT, P.T. DOLJ să se sesizeze și să dispună cercetarea faptelor de corupție, evaziune fiscală, spălare de bani, constituire, susținere și aderare sub orice formă la un grup infracțional organizat.

Georgescu va trebui să dea explicații oamenilor legii, de ce nu a cumpărat mâncare după denunțarea contractului de către prestatorul ANSAMBLE din banii acestuia, din contul de garanții sau din cei care erau de plată, existând și pe plan local o mulțime de furnizori autorizați pentru astfel de servicii.

Vom urmări îndeaproape șirul evenimentelor, inclusiv cu privire la curajoșii semnatari ai noului contract ”modus operandi Georgescu și camarila”, mai ales că oricare dintre noi poate fi cândva pacientul acestui spital al groazei, al morții, al infecțiilor nosocomiale care colcăie, jefuit într-un hal care nu suportă comparație și nici toleranță.

Tihomira IVAN

4 thoughts on “GRUPAREA INFRACȚIONALĂ DE LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA ARE NOI ADEPȚI. A ADERAT S.C. TITAN EDILITARA DIN BRĂILA  A LUI ȘTEFAN FUSEA LA MARELE JAF AL BANILOR PUBLICI CU HRANA BOLNAVILOR, LA SPĂLAREA DE BANI ȘI EVAZIUNEA FISCALĂ CU CONSECINȚA PERICLITĂRII SIGURANȚEI VIEȚII PACIENȚILOR INTERNAȚI? <<< CONTINUAREA ARTICOLULUI ANTERIOR >>>

 1. Ce fel de firme au fost aduse la Craiova de către structurile de tip mafiot am văzut în Oltenia Maxima. Cea aleasă pentru catering la companiile aeriene ce operează pe Aeroportul Craiova, tot din grupul ansamble, Ansamble Inflight Srl funcționează într-o stație ITP din satul Balta Verde, Str. Rovine nr.19, Com. Podari, Jud. Dolj și tot fără autorizație până la sesizarea DSVSA Dolj.
  Bine că nu le blochează în garajul lui Stanca Flavius Alexandru de la Cool Water Invest Srl Craiova, șeful serviciului administrativ al spitalului specializat în politici de personal sau la spalatoriile auto ale fratelui lui Claudiu Manda (unul din ei) sau în cafenelele ”La Ponton” ale celuilalt frate (al lui Manda Ștefan).
  Despre acest Fusea Ștefan de la Titan Edilitara din Brăila sunt multe de zis, se poate scrie un rechizitoriu stufos dar trebuie văzut până unde va merge la Craiova lui Georgescu, Olguța Vasilescu, Claudiu Manda și alți membri marcanți ai mediului infracțional.
  Metodele infracționale ale lui Fusea îi vor ieși prin ochi la Craiova.
  Preluarea ”managementului” de la Ansamble și nu numai nu se va compara cu cazul Dio EDEN Srl din Timiș. Lăsați-l să-l muște șarpele, să spele banii publici către Ansamble sau să dea sfintele șpăgi și mai vorbim.
  De când acest individ își permite să discute direct cu comisia de evaluare a spitalului, să-și prezinte CV-ul gradios, dar controversat spun eu?
  Să vedem totuși cine va semna contractul cu această firmă și la ce preț, dar și dacă contractul este la fel ca celelalte contracte ale lui Fusea cu alte spitale.
  Asta va spune multe.
  Georgescu îl asigură că situația e sub control inclusiv la Curtea de Conturi Dolj și aici are parțial dreptate, dar ulciorul …
  Să îndrăznească să-i dea comenzi pentru mai mulți bolnavi decât cei internați efectiv așa cum a făcut cu Ansamble prin intermediul unei escroace de la Biroul Statistică și mai vedem.
  Cel mai important lucru de văzut este cine va fi juristul care va acorda avizul juridic de legalitate pe contractul semnat/retroactiv în condițiile în care spitalul trebuie să execute garanția de bună execuție a Ansamble și mai ales la ce preț cât timp au existat și alte oferte cu preț mult mai mic.
  Chiar nu s-a găsit o soluție pe plan local fie chiar și cu o firmă a lui Cosmin Enea, asociatul interpus al lui Claudiu Manda în mai multe firme? Se pare că nu, pentru că recomandarea Ansamble a fost clară: TITAN EDILITARA Brăila. În caz contrar, Georgescu ar fi fost pus în situația să le dea mita înapoi, adică cei 200.000 euro, pentru apartament, precum și alte sume care nu au ajuns la el.
  Este tragic că pentru bani, acești nemernici calcă pe mormintele copiilor bolnavi de cancer și ale bolnavilor adulți care își trăiesc ultimele zile în acest spital blestemat. Cine este managerul Georgescu? Este fiul chirurgului comunist Georgescu Ion carte și-a turnat colegii și nu numai la Securitate pentru cariera fulminantă și care în complicitate cu altă scursură comunistă, rectorul din umbră al UMF Craiova, Tudorel Ciura, și-a făcut odrasla (Georgescu Eugen Florin) șef lucrări la Universitate. Deci, de la așa elemente infracționale, non-valori în lumea medicală, iau lumină studenții, viitoarea generație de doctori.
  Despre Manda Claudiu, Olguța Vasilescu, susținătorul lor Sabin Iancu, cel care controlează tot spectrul infracțional al Olteniei, nu trebuie să aibă nimeni o așteptare pentru că lucrurile vor venii de la sine. Este doar o chestiune de timp.

 2. Acel Micu de la DSP Dolj nu a înțeles nimic din activitatea predecesoarei infractoare Valeria Andreescu cum tot nimic nu a înțeles din infracțiunile anterioare nici celebrul director al DSVSA, Butaru Andrei.
  Ce discuții au avut aceștia cu Georgescu, cu Stefan Fusea sau cu subalterna lor mai ales cu dr. Costică Retea, le voi transmite ca atare redacției.

 3. În timp ce la Brăila, Reșița și Timișoara, bolnavii se plâng de calitatea proastă a mâncării distribuită de TITAN EDILITARA a lui Fusea, omului îi arde de afaceri necurate, spălări de bani la Craiova. Cei de la Craiova ar trebui să se intereseze cine este de fapt acest Fusea, cum a fost scos afară din blocul alimentar al Spitalului Județean din Timișoara și ce fel de mâncare cu scandal asigură în special la Reșița. Sau cum amenință peste tot cu relațiile din politică și din statul paralel, mai întâi cu Blaga, Liviu Dragnea și apoi cu alții, aspecte deja mediatizate.
  Pentru cei care nu știu, le spun că ANSAMBLE a fost competitorul lui TITAN EDILITARA atât la Brăila cât și la Timișoara și se pare că este o înțelegere între ei. Ce se întâmplă la Craiova însă este clar de competența DNA.

 4. Bătaia de joc cu mâncarea pacienților continuă la spitalul județean din Craiova.
  Firma brăileană TITAN EDILITARA care substituie S.C. ANSAMBLE printr-o metodă de tip mafiot, evazionist, cu spălare de bani, livrează o mâncare mai proastă ca înainte, iar cutiile nu sunt etichetate punând în dificultate personalul care distribuie masa pe secții. Nu numai că este sub orice critică mâncarea, dar este și insuficientă, cantitățile de produse fiind foarte mici, în bătaie de joc. Acest infractor de la Brăila, Stefan Fusea e mai rău ca ăia de la Ansamble. Auzi ce scuze ”momentan nu am alimente, nu am încheiat contracte cu furnizorii… și asta e!” Dar banii o să-i încasezi derbedeule? Când te-ai băgat în mizeria asta nu știai că nu ai alimente, canalie hrăpăreață? De parcă bolnavii ar avea treabă cu afacerile lui Fusea cu Ansamble, Georgescu și tartorele spitalului Stanca Flavius Alexandru, omul Olguței Vasilescu și al lui Claudiu Manda.
  În nici o săptămână, managerului Georgescu i-au fost înaintate o droaie de referate, sesizări, informări, de pe secții, dar și aici e de discutat pentru că pe de o parte nu ia nici o măsură, iar pe de altă parte își dorește cât mai multe informații de pe secții, mai ales critice la adresa mâncării de batjocură.
  Știe el și cu Stanca de ce. Numai infractorul Fusea nu-și dă seama că e luat de prost și că de fapt altul va fi ”alesul”.
  O fi văzut el mulți manageri de spital și multe comisii, dar ca duetul infracțional Georgescu – Stanca sau comisia lui Ninoiu de la achiziții, Dinescu de la moartea cu infecții, Popescu Daniela de la Diabet și nutriție și alții, eu cred că nu a văzut și cât de curând se va convinge în ce a intrat.
  Să vedem ce fel de contract o să semneze Fusea cu Georgescu și cu ce tinichele … va fi alungat.
  Prostul nu a înțeles că în fieful infracțional al lui Manda și Olguța lucrurile nu se compară cu nimic altceva din România.
  Păi cât timp Manda prin asociatul său Enea Cosmin au de 16 ani serviciul de spălătorie din spital, nu vor pune mână și pe cel de hrană? Crede el că Georgescu și escroaca șefă de la statistică (Neagu Anișoara) fosta contabilă a interlopului Gelu Boerică, vor aloca mai mulți bolnavi zilnic la hrană decât cei real internați, așa cum se întâmplă la Ansamble?
  S-o vedem și pe asta. O fi dispusă responsabila cu hrana, domnița Andreea să-și riște libertatea de pomană? Poate că da, dacă a asigurat-o altă escroacă, directoarea financiar-contabilă a spitalului, Tănasie Gabriela, Ioneasca cum i se mai spune, că nu e nicio problemă că porțiile de mâncare sunt livrate numai pe bază de avize de expediție, fără factură. Întrebarea este cum va face Fusea factura și cum o va accepta la plată Georgescu dacă nu mai există un contract între părți.
  Asta va trebui să fie o întrebare și pentru procurori, mai ales că pe avize nu e trecut niciun preț al prestației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *