BĂTAIA DE JOC CU MÂNCAREA BOLNAVILOR LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA NU MAI ARE LIMITE. MANAGERUL GEORGESCU A DECLARAT PUBLIC CU O SĂPTĂMÂNĂ ÎN URMĂ CĂ FIRMA DE CATERING ANSAMBLE A DENUNȚAT UNILATERAL CONTRACTUL. ȘEFUL D.S.P. DOLJ MICU VIOREL DORIN SUSȚINE CONTRARIUL: SERVICIUL DE HRANĂ E PRESTAT DE ACEEAȘI ANSAMBLE. S.C. TITIAN EDILITARA SRL BRĂILA ESTE DOAR COMPLICE LA SPĂLAREA BANILORI ȘI ELUDAREA FISCULUI.

  • DNA, puneți mâna pe ei și băgați-i la pușcărie!

Pe data de 12 mai, prestatorul serviciilor de catering pentru bolnavi, firma ”aleasă” de Georgescu și camarila infracțională (susținătorii lui în funcția de manager), S.C. ANSAMBLE a notificat conducerea spitalului că începând cu data de 13.05.2023 nu mai asigură hrana pentru pacienți, permițându-și cu tupeu și curaj să-i recomande managerului Georgescu o altă firmă, S.C. TITAN EDILITARA SRL Brăila.

Cine a fost reprezentantul legal al S.C. ANSAMBLE care a transmis notificarea de reziliere a contractului și care i-a recomandat managerului firma brăileană intră în atributul organelor de urmărire penală întrucât S.C. ANSAMBLE are declarat fictiv la Registrul Comerțului administratorul în persoana africanului Bonnot Francois Louis Maurice din Coasta de Fildeș, cu domiciliul fictiv în Maroc.

Managerul Georgescu ”a omis” să precizeze public că împreună cu reprezentanții ”acoperiți” ai S.C. ANSAMBLE a acționat și gestionat în detrimentul spitalului și contrar interesului public în general, următoarea situație:

  • Nesocotirea somațiilor ANAF adresate spitalului privind sechestrele instituite pe bunurile S.C. ANSAMBLE și popririle instituite pe conturile bancare care implică obligația spitalului de a-i reține și vira către ANAF toate sumele pe care spitalul le are de plată către ANSAMBLE.

De data aceasta, Biroul Juridic i-a precizat clar că trebuie respectată legea însă tupeul și curajul infracțional al managerului Georgescu a învins. De altfel, nici nu avea cum să respecte legea dacă era condiționat de returnarea mitei de 200.000 de euro cu care și-a cumpărat apartamentul de lux din Craiova, Complexul AZALIS, Bd. Mureș.

Începând cu data de 13.05.2023, jurnaliștii noștri se află în spitalul căruia îi putem spune fără să greșim ”al groazei” și suntem în posesia copiilor documentelor de livrare a hranei care numai hrană nu este pentru că cea mai mare parte este aruncată la gunoi, documente din care rezultă că furnizorul este S.C. TITAN EDILITARA Brăila.

  • Și atunci cum își permite șeful Direcției de Sănătate Publică Dolj să susțină în mod asumat că prestatorul este în continuare S.C. ANSAMBLE?

Răspunsul este descris în Codul Penal la art. 367, ”constituirea, susținerea sub orice formă a unui grup infracțional organizat se pedepsește de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.

La art. 269 (Favorizarea făptuitorului), Codul Penal prevede că ”ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”.

Ori, atât managerul Georgescu, alte persoane din spital și angajați ai S.C. ANSAMBLE fac obiectul cercetării în dosare penale.

Ce au mai constatat jurnaliștii noștri în decurs de o săptămână?

Următoarele:

-managerul Georgescu este asaltat de sesizările din secții cu privire la calitatea proastă cu gust de rânced, alterat a mâncării, dar și a faptului că este insuficientă.Cu toate acesta, nu a luat nicio măsură.

La art.358, Codul penal prevede că „vânzarea de alimente sau alteproduse cunoscând că sunt alterate ori cu perioada de valabilitate depășită, dacă sunt vătămătoare sănătății se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”.

Stocurile de alimente preluate de S.C. TITAN EDILITARA SRL de la S.C. ANSAMBLE pentru a le prelucra și distribui bolnavilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova erau expirate, cu excepția legumelor.

Justificările administratorului de la TITAN EDILITARA, Ștefan Fusea, prezentate secțiilor spitalului, cum că nu are alimente și nu a încheiat contracte cu furnizorii nu subzistă cum nu subzistă nici modul defectuos în care prestează serviciul, adică până la lifturi în holul blocului alimentar de la etajul 1, dar cu pretenția de a-i fi decontat ca fiind prestat în totalitate, adică până la oficiile alimentare ale secțiilor.

În mod intenționat, patronul S.C. TITAN EDILITARA nu etichetează recipienții de transport pe regimuri, secții, numărul de pacienți pentru a crea un circ de nedescris și pentru a distrage atenția de la batjocura de hrană care în final se aruncă la gunoi, acesta fiind colectat tot de către spital.

  • În interesul bolnavilor, ne-am văzut obligați să sesizăm DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ DOLJ și DIRECȚIA SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR DOLJ cu privire la faptul că S.C. TITAN EDILITARA Brăila nu are declarat un punct de lucru în Craiova și nu deține autorizație sanitară emisă de DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ DOLJ și autorizația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor emisă de DIRECȚIA SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR DOLJ fiind periclitată siguranța vieții pacienților.

Așa cum am precizat, răspunsul șefului D.S.P. Dolj se încadrează în mai multe prevederi ale Codului Penal.

Îl așteptăm și pe cel al directorului executiv al D.S.V.S.A. Dolj, dr. Andrei Butaru.

Inclusiv faptele de spălare de bani dintre S.C. ANSAMBLE, S.C. TITAN EDILITARA și Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova precum și cele de evaziune fiscală au fost sesizate instituțiilor competente de la care așteptăm răspuns.

Șeful D.S.P. Dolj, Micu Viorel Dorin nu a făcut altceva decât să susțină gruparea infracțională organizată formată din managerului Georgescu, angajați ai S.C. ANSAMBLE, administratorul S.C. TITAN EDILITARA Brăila, Ștefan Fusea și angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova cu periclitarea siguranței vieții pacienților internați în spital.

Solicităm ANAF și ANAF Antifraudă să dispună urgent verificarea modului în care S.C. ANSAMBLE se sustrage de la plata obligațiilor fiscale cu complicitatea managerului S.C.J.U. Craiova și a administratorului S.C. TITAN EDILITARA SRL Brăila.

Publicăm ca atare adresa nr.6026/18.05.2023 a directorului executiv al D.S.P. Dolj, ec. Viorel Dorin Micu pentru a fi avută în vedere de către organele de urmărire penală.

Vom reveni cu detalii!

Tihomira IVAN

1 thought on “BĂTAIA DE JOC CU MÂNCAREA BOLNAVILOR LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA NU MAI ARE LIMITE. MANAGERUL GEORGESCU A DECLARAT PUBLIC CU O SĂPTĂMÂNĂ ÎN URMĂ CĂ FIRMA DE CATERING ANSAMBLE A DENUNȚAT UNILATERAL CONTRACTUL. ȘEFUL D.S.P. DOLJ MICU VIOREL DORIN SUSȚINE CONTRARIUL: SERVICIUL DE HRANĂ E PRESTAT DE ACEEAȘI ANSAMBLE. S.C. TITIAN EDILITARA SRL BRĂILA ESTE DOAR COMPLICE LA SPĂLAREA BANILORI ȘI ELUDAREA FISCULUI.

  1. Păi, trebui să vedem către cine va face spitalul prima plată și în ce conturi și apoi circuitul banilor. Georgescu va lua pe mulți după el. Acest infractor crede că dacă i-a mers odată cu PANORAMIC PARC SRL Cârcea când DSV-ul i-a interzis activitatea firmei ANSAMBLE, crede că îi va merge și acum cu TITAN EDILITARA Brăila pentru a eluda fiscul, iar un individ de teapa lui Osiac de la Curtea de Conturi, finanțist de profesie, va albi faptele. Dacă se bazează pe faptul că patronul de la PANORAMIC care i-a construit două dintre case șefei de la Administrația Financiară, Oprescu Bogdana-Camelia, va rezolva problema, hai să vedem! Sunt și alte implicații, iar lucrurile vor ieși la iveală. Nu-i așa domnule Sabin Iancu? Nu-i așa că afacerea asta nu seamănă cu S.C. GUARDIAN SRL Ișalnița Dolj, devenită GUARDIAN ECO BURN Prahova și apoi STERICARE ȘI STERICYLE? Nu-i așa că situația administratorului inexistent Bonnot Francois Louis Maurice de la ANSAMBLE din Coasta de Fildeș, Africa cu domiciliul fictiv în Maroc seamănă cu cea a administratorului Johnston Paul John de la STERICARE (STERICYCLE) domiciliat în același mod în Delaware, SUA? O să trimit la redacție materiale privind legătura acestor firme cu spitalul craiovean și managerul pușcăriabil Eugen Georgescu. Jurnaliștii să investigheze istoria recentă a contractelor încheiate de Georgescu pentru colectarea deșeurilor medicale. Și asta nu e tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *