MARELE JAF AL BANILOR PUBLICI DIN SĂNĂTATEA DOLJEANĂ CONTINUĂ PRIN MODUS OPERANDI ”GEORGESCU ȘI CAMARILA”. DE CE DOMNULE MINISTRU RAFILA? DE CE DOMNULE ALEXANDRU NICOLAE BOCIU,PREȘEDINTE AL A.N.S.V.S.A? DE CE DOAMNĂ NICOLETA-MIOARA CÎRCIUMARU, PREȘEDINTE AL A.N.A.F? DE CE DOMNULE MIHAI BUSUIOC, PREȘEDINTE AL CURȚII DE CONTURI A ROMÂNIEI? DE CE DOAMNĂ MINISTRU AL JUSTIȚIEI? DE CE DOMNULE PROCUROR ȘEF AL DNA?DE CE DOMNULE ȘEF AL S.R.I. OLTENIA, SABIN IANCU?

Marele jaf al banilor publici, al spălării acestor bani alocați hrănirii pacienților Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova continuă în același modus operandi ”Georgescu și camarila infracțională”.

În urmă cu peste 30 de zile, managerul Georgescu Eugen Florin anunța public că prestatorul serviciului de hrană pentru pacienți (S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL) a denunțat cu doar o zi înainte contractul încheiat în batjocură pentru spital și că în aceeași notă de batjocură i-a fost recomandat un alt prestator pentru hrănirea pacienților, în persoana (juridică) S.C. TITAN EDILITARA SRL Brăila.

Zis și făcut, numai că TITAN EDILITARA, o firmă evazionistă din Brăila a început activitatea fără niciun fel de autorizație de la D.S.P. Dolj și de la D.S.V.S.A. Dolj, fără a avea declarat un punct de lucru la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Tot așa a început activitatea și ANSAMBLE în anul 2020 sub oblăduirea aceluiași manager Georgescu Eugen Florin, care după ce i-a atribuit contractul avizat juridic de consilierul Toma Simona, a anulat licitația sub pretextul că ofertantul ANSAMBLE nu îndeplinea condițiile caietului de sarcini. Dar contractele au curs în fiecare an prin atribuire directă.

Pentru informarea corectă a cititorilor, a pacienților, a plătitorilor de C.A.S. ne-am adresat Direcției de Sănătate Publică pentru clarificarea situației prestatorului serviciului de hrană pentru pacienții internați în spital din punct de vedere al autorizării sanitare și sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentară.

  • Primul răspuns a venit din partea directorului executiv al D.S.P. Dolj, economistul Viorel Dorin Micu, care a precizat că în urma verificării din 17.05.2023 s-a constatat că ”operatorul economic ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL are în continuare calitatea de prestator de servicii, asigurând prepararea, transportul și distribuția hranei destinată pacienților Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, contrar celor declarate public de managerul Georgescu că ”spitalul are un nou prestator al serviciului de hrană, respectiv S.C. TITAN EDILITARA SRL Brăila”.

Directorul executiv al D.S.P. Dolj a mai precizat în răspunsul său că ”raporturile contractuale dintre S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL cu terții (persoane fizice sau juridice) în special contractul de prestări servicii încheiat cu S.C. TITAN EDILITARA SRL nu-i sunt opozabile”

Adică, a confirmat o spălare de bani, ai spitalului bineînțeles de către o grupare infracțională organizată din care fac parte atât persoane fizice dar publice cum este managerul Georgescu Eugen Florin cât și juridice cum sunt cele două societăți ANSAMBLE și TITAN EDILITARA prin reprezentanții lor. Reprezentantul legal al S.C. TITAN EDILITARA SRL există în persoana lui Fusea Ștefan, dar al ANSAMBLE este inexistent, declarat fictiv la O.N.R.C. în persoana africanului Bonnot Francois Louis Maurice din Coasta de Fildeș cu domiciliul fictiv în Casablanca, Maroc, dar și cu alte domicilii declarate în același mod fictiv la instituții ale statului român în special cele bancare, astfel:

-Maroc, Str. Lot Fadlollah Rue Attah;

-Maroc, Ale Eforiei Nr.8, Bloc 3C, Scara A;

-București, Str. Eforiei nr.8, Bloc 3C, Scara A;

-75C route de Caillauderie 85160 St Jean de Monts, Franța;

Interesant, nu? Aceeași adresă din București din Str. Eforiei este declarată și în Maroc de către gruparea infracțională organizată.

  • După răspunsul directorului D.S.P. Dolj a venit pe data de 13.06.2023 și răspunsul directorului executiv al D.S.V.S.A. Dolj, Andrei Butaru care confirmă că”în urma controlului sanitar veterinar efectuat în data de 17.05.2023, S.C. ASNAMBLE CATERING & SERVICES SRL prestează servicii de preparare și distribuire a hranei pentru pacienții internați la S.C.J.U. Craiova în baza contractului de prestare servicii pentru o perioadă determinată încheiat cu S.C. TITAN EDILITARA SRL”.

Adică, S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL prestează serviciul de hrană pentru pacienții din spital, dar în baza contractului de prestare servicii încheiat cu S.C. TITAN EDILITARA și nu cu spitalul.  De cap să-ți fie domnule director executiv al D.S.V.S.A. Dolj dacă ai constatat așa ceva și nu ai luat nicio măsură pentru siguranța alimentară a vieții pacienților sau nu ai sesizat la rândul tău organele de cercetare/urmărire penală.

”S.C. TITAN EDILITARA SRL în calitate de beneficiar asigură aprovizionarea cu materii prime și materiale în conformitate cu rețetele și meniurile aprobate de S.C.J.U. Craiova, respectiv faptul că în data de 18.05.2023 S.C. TITAN EDILITARA SRL a obținut autorizația sanitar veterinară nr.1506/18.05.2023 pentru obiectivul unitate tip catering”. Halal răspuns! Halal director! Păi bine domnule director Butaru, în ce constă calitatea de beneficiar al S.C. TITAN EDILITARA SRL în afară de faptul că își are partea lui  pentru spălarea de bani și cum explici faptul că acesta livrează și facturează porțiile de hrană către beneficiarul Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova? Cum explici domnule director faptul că S.C. TITAN EDILITARA SRL a livrat mâncare pacienților în perioada 13.05. – 18.05.2023 fără autorizație sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, respectiv fără document de înregistrare sanitar veterinară emis de D.S.V.S.A. Dolj sau care sunt măsurile aplicate? Suspendarea activității? Interzicerea desfășurării activității? Amendă? Așteptăm răspunsul și noi și pacienții expuși riscului periclitării siguranței vieții!

Și uiteașa directorul Andrei Butaru de la D.S.V.S.A. Dolj în tandem cu directorul executiv al D.S.P. Dolj au devenit membrii, susținători ai grupării infracționale organizate pentru devalizarea bugetului public al spitalului cu motivarea hrănirii pacienților, cei doi confirmând practic spălarea de bani de proporții girată de managerul Georgescu Eugen Florin.

Din propriile investigații la fața locului, adică la spital, a rezultat că prestatorul serviciului de hrană este S.C. TITAN EDILITARA SRL Brăila și nu ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, societate care a și înaintat facturi către spital și pe care urmează să le încaseze deoarece ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL are conturile poprite de ANAF, se află în procedura executării silite, iar banii îi va primi prin intermediarul complice la spălarea de bani, S.C. TITAN EDILITARA SRL administrată de Fusea Ștefan.

Pe fondul unei situații infracționale fără precedent în sistemul de sănătate din România, celebrul Stanca Flavius Alexandru, fostul șef al Biroului Administrativ al spitalului, în prezent responsabil cu angajările la Resurse Umane a tăiat-o în concediu medical cu piciorul în ghips ca și în situațiile anterioare în care zilele de concediu medical le-au depășit pe cele efectiv lucrate de la angajare și până în prezent. A rămas Georgescu și cu directoarea financiar-contabilă să gireze spălarea de bani de ordinul milioanelor de euro.

Cerem public instituțiilor statului, respectiv Ministerului Sănătății, Curții de Conturi a României, A.N.A.F, A.N.A.F ANTIFRAUDĂ, D.N.A, D.I.I.C.O.T, I.P.J. Dolj, să se sesizeze și să dispună urgent măsurile legale, inclusiv să pună mâna pe ei să-i bage la pușcărie.

Vom reveni!

Tihomira IVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *