ALTE TENEBRE ALE MARELUI JAF AL FONDUILOR EUROPENE DE LA COMPANIA DE APĂ OLT. ACELAȘI MODUS OPERANDI CA LA ANIF: FAMILIA BARBU FLORIN-IONUȚ, ACTUALUL MINISTRU AL AGRICULTURII, ZIS BUSY MAFIOTUL, FOST DIRECTOR GENERAL AL ANIF ȘI BARBU DOINIȚA (SOȚIA), MANAGERUL FINANCIAR AL UNITĂȚII DE IMPLEMENTARE A PROIECTELOR LA COMPANIA DE APĂ OLT. SUDUL ROMÂNIEI – CEA MAI SĂRACĂ ZONA A ȚĂRII SUB CUPOLA  CLANULUI MAFIOT INSTAURAT DUPĂ MUTAREA LUI SABIN IANCU DE LA SRI PRAHOVA LA SRI OLTENIA. PATRIA A PRIORI?

 • Scurtă introducere în schema infracțională:

În perioada de glorie, evident infracțională, Darius Vâlcov promova în fruntea Direcției Generale Economice a Primăriei Slatina un lipitor de afișe electorale, în persoana lui Barbu Florin-Ionuț, care la scurt timp a căpătat porecla Busy Mafiotul.

Pentru oarba supunere și loialitatea față de infractorul Vâlcov, cu sprijinul lui Paul Stănescu, Barbu Florin-Ionuț a fost promovat în funcția de Director General al ANIF din cadrul Ministerului Agriculturii, iar soția acestuia a fost numită Manager Financiar la Compania de Apă Olt S.A, Vâlcov având interesul ca societatea ACETI SRL pe care și-a însușit-o în mod nelegal de la Primăria Slatina să beneficieze de contracte și de plăți pentru lucrări fictive, aspect concretizat. Odată cu angajarea doamnei Barbu Doinița la Compania de Apă Olt a fost angajată și fiica directorului Camerei de Conturi Olt (Adrian Goga), Laura Goga (devenită Vasiloiu) la Biroul Achiziții și Contracte, iar cealaltă fiică a directorului Camerei de Conturi Olt, a fost angajată în funcția de consilier la Cabinetul de parlamentar al lui Vâlcov.

Noua echipă de conducere de la Compania de Apă Olt, care îl includea și pe directorul general Cătălin Ușurelu urma să înlocuiască fosta echipă formată din directorul general Langa Bogdan (vărul lui Vâlcov) și directorul economic Strinu Iuliana (soția șoferului lui Vâlcov), aceasta deținând și funcția de director general până la 16.04.2013. Vechea echipă a lui Vâlcov fusese deja expusă (evident la modul penal) cu proiectul „Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă din Municipiul Slatina” – cazul „Radion TEHNOLOGICA – mita cerută și luată de Vâlcov de la Theodor BARNA”, iar la orizont se întrezărea jaful fondurilor europene de 241.491.807 euro alocate de Ministerul Fondurilor Europene la Compania de Apă Olt S.A. prin ”PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN JUDEȚUL OLT ÎN PERIOADA 2014-2020, COD SMIS 2014+133612”.

 • CE  A URMAT, CE S-A ALES DE BANII EUROPENI ȘI DE CEI DE LA BUGETUL DE STAT ALOCAȚI COFINANȚĂRII, URMARE A ACȚIUNILOR FAMILIEI BARBU (FLORIN-IONUȚ DE LA ANIF DEVENIT MINISTRU AL AGRICULTURII, ZIS BUSY MAFIOTUL ȘI SOȚIA ACESTUIA, DOINIȚA, MANAGERUL FINANCIAR AL UNITĂȚII DE IMPLEMENTARE A PROIECTELOR LA COMPANIA DE APĂ OLT) SUB PROTECȚIA LUI PAUL STĂNESCU ȘI A PENSIONARULUI SRI, COVACIU VASILE MARIAN (SOCRUL PRIMARULUI EMIL MOȚ) PROMOVAT ÎN FUNCȚIA DE DIRECTOR GENERAL ADJUNCT, VĂ PREZENTĂM ÎN CONTINUARE:

Unul din cele mai mari jafuri al fondurilor europene alocate României prin „Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații” a avut loc la Ministerul Agriculturii – ANIF în perioada când Barbu Florin-Ionuț ocupa funcția de director general și când aceasta a atribuit firmei pe care o deține (S.C. CARMIN POPSTAR PROD STAR SRL) un număr de 6 contracte în valoare de 72.161.344,44 lei fără TVA pentru lucrări de reabilitare, amenajări irigații în județul Olt. Aceste lucrări au fost incomplete, de tip spoială sau fictive, au fost folosiți angajați ai ANIF – Filiala Teritorială Caracal pentru a lucra al S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL, recepțiile au fost semnate de angajați ai ANIF care nu aveau atestate în anumite domenii și se aflau în conflict de interese, fiind prejudiciat atât bugetul Uniunii Europene, cât și bugetul de stat cu sumele aferente cofinanțării.

 • Pentru că jaful banilor europeni de la ANIF nu era de ajuns în Oltul lui Paul Stănescu, un altul de peste 250 milioane euro este în plină derulare prin Compania de Apă Olt S.A,unde ManagerFinanciar al Unității de Implementare a Proiectelor este Barbu Doinița, soția actualului ministru al Agriculturii, Barbu Florin-Ionuț, fost director general al ANIF, zis Busy Mafiotul. Soția ministrului Barbu Florin-Ionuț deține viza de control financiar preventiv și dispune de ordonanțarea plăților la Compania de Apă Olt S.A.

Astfel a fost posibil ca firmei deținute de familia Barbu (Florin-Ionuț și Doinița) să-i fie atribuit și de la Compania de Apă Olt un contract în valoare de 27.280.195 lei fără TVA având ca obiect „Reabilitarea facilităților apă potabilă și extinderea rețelelor în Scornicești”. Bineînțeles că proiectul în sine nu a avut în vedere rețelele infracționale ci cele de apă pentru populație, dar lucrurile au stat cu totul altfel.

Până în prezent, contractul firmei CARMIN POPSTAR PROD SRL a fost plătit 50%, iar lucrările, așa cum rezultă din investigațiile jurnalistice la fața locului, pur și simplu nu există, ele suprapunându-se cu unele deja existente. Primarul orașului Scornicești a refuzat să dea vreo explicație, cu excepția faptului că aceste lucrări urmează să se execute în cadrul „MARII INFRACTURI”.

Ca și în cazul ANIF, pentru cele câteva săpături făcute de ochii lumii au fost folosiți angajați ai Companiei de Apă Olt pentru lucrările S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL, iar alții în calitate de subantreprenori erau de fapt antreprenori ai altor lucrări similare contractate de la Compania de Apă Olt, dar care dădeau o mână de ajutor firmei doamnei manager financiar Barbu Doinița. Cât despre avizele de spargere stradală, respectiv de aducere la starea inițială a străzilor, primarul orașului Scornicești tace mâlc, aspect care confirmă situația că în obiectivele de lucrări ale S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL există deja o rețea de apă funcțională, iar situațiile de lucrări sunt fictive.

Din funcția de manager financiar al Companiei de Apă Olt S.A. Barbu Donița, soția lui Barbu Florin Ionuț, zis Busy Mafiotul a mai direcționat către firma familiei (S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL) suma de 4.932.523 lei fără TVA (peste 1 milion de euro), această sumă neavând legătură cu contractul în valoare de 27.280.915 lei fără TVA ci cu situații de lucrări care au fost semnate și confirmate de directorul general și de managerul financiar, iar facturile au fost vizate de control financiar preventiv tot de către managerul financiar. Procesele verbale de recepție la terminarea lucrărilor au fost semnate și la 7 zile după întocmirea facturilor și efectuarea plăților.

 • În zona controlată exclusiv de Paul Stănescu, adică în comuna Vișina, (localitatea de domiciliu), în Corabia și în Caracal lovesc în fondurile europene de la Compania de Apă Olt S.A. următoarele societăți:

La Caracalul celebrului primar Ion Doldurea, omul lui Paul Stănescu, lovește în fondurile europene S.C SENGHER SISTEME SRL, o firmă de apartament care se ocupa cu vânzarea de produse alimentare, iar după nouă ani de suspendare a activității, aceastaîși reiaactivitatea la momentul ce coincide cu mutarea lui Sabin Iancu de la Prahova în funcția de șef regional al SRI Oltenia, dar reprofilată pe reabilitarea rețelelor de apă după modelul „HIDRO PRAHOVA”. Până să lovească în fondurile europene alocate sistemelor de apă și apă uzată a fost bună și lucrarea de modernizare a drumului comunal – restul de executat din comuna Bistreț, județul Dolj, în valoare de 1.100.000 lei.

Contractul atribuit de Compania de Apă Olt S.A. firmei SENGHER SITEME SRL în valoare de 36.669.546 lei fără TVA având ca obiect „Extinderea și reabilitarea facilităților de tratare apă uzată în aglomerarea Caracal” seamănă mai mult cu o taxă de protecție pe care trebuie să o explice procurorilor doamna Barbu Doinița, Managerul Financiar U.I.P. al Companiei de Apă Olt S.A, deoarece:

– licitația a fost trucată;

-a fost admisă singura ofertă a S.C. SENGHER SISTEME SRL;

-contractul are același obiect cu un altul în valoare de 37.562.585 lei fără TVA atribuit în același timp societății ELSACO ELECTRONIC SRL;

– din verificările la fața locului a reieșit că ambele contracte, atât cel atribuit SENGHER SISTEME SRL cât și cel atribuit S.C. ELSACO ELECTRONIC SRL se suprapun privind obiectivele de lucrări, dar și faptul că aceste obiective au un sistem mai vechi de tratare a apei, funcțional. Primarul Ion Doldurea, cu toate că are calitatea de beneficiar al lucrărilor, dar și de ordonator de credite, cofinanțator de la Bugetul Local, nu a dorit să clarifice situația, aspect care a întărit suspiciunea de nelegalitate a acestor contracte. Ion Doldurea, într-o notă de evidentă sfidare și infatuare a răspuns în doi peri că „nu are încheiat contract cu operatorul economic S.C. ELSACO ELECTRONIC SRL”  fără nici o referire la contractul cu același obiect derulat cu SENGHER SISTEME SRL.

La Vișina, localitatea de domiciliu a lui Paul Stănescu și la Corabia, oraș controlat de familia Stănescu, lovește fondurile europene aceeași societate SENGHER SISTEME SRL în baza contractului în valoare de 16.942.026 lei fără TVA, având ca obiect ”Extinderea și reabilitarea tratării apei uzate în Corabia și Vișina”.

Deplasându-ne la fața locului, în comuna Vișina, am constatat că există o pretinsă „stație de epurare”, nefuncțională ca și rețeaua de apă și canalizare de altfel, executată în cadrul contractului de lucrări recepționate în anul 2016 în cadrul proiectului ”Înființare rețea publică de apă uzată (canalizare și stație de epurare) în comuna Vișina”, așa cum rezultă din răspunsul primarului Stănescu.

Practic nici proiectul recepționat în anul 2016 și plătit firmei lui Darius Vâlcov, S.C. TOP DECON SRL nu este funcțional, iar primarul într-o evidentă notă de bâlbâială și analfabetism  spune că ”ambele investiții aferente ”OT-CL 8”, se vor executa pentru acoperirea în totalitate al localității, 50%”. Ca la Vișina, ce să-i faci! Dar pe banii cui? Și pentru buzunarele cui? De ce domnule Paul Stănescu? Și în localitatea de baștină v-ați lăcomit? Trimiteți-vă primarul la școală!

DNA, OLAF, PARCHETUL EUROPEAN, SĂ CEARĂ BANII ÎNAPOI!

Același primar Stănescu Marian Mihail, numit de Paul Stănescu ca și pe Doldurea, nu explică ce procent din valoarea de 16.942.026 lei fără TVA îi revine U.A.T. Vișina și ce procent îi revine U.A.T. Corabia, fiind evident faptul că s-a urmărit confuzia între proiecte și cu privire la modul de implementarea acestora, susținând pur și simplu că nu există note de fundamentare pentru necesitatea proiectului ce urmează a fi derulat cu SENGHER SISTEME SRL în valoare de 16.942.026 lei fără TVA.

La solicitarea noastră adresată Companiei de Apă Olt de a ne comunica toate contractele atribuite în județul Olt, în răspunsul formulat nu se regăsește și contractul în valoare de 16.942.026 lei fără TVA având ca obiect ”Extinderea și reabilitarea tratării apei uzate în Corabia și Vișina” atribuit S.C. SENGHER SISTEME SRL. De ce doamnă manager financiar Barbu Doinița?

Poate ne va răspunde SRI-ul lui Sabin Iancu, chiar și prin pensionarul special Covaciu, directorul adjunct al Companiei de Apă Olt, socrul primarului Emil Moț.

Primarul Orașului Corabia, Iulică Oane, la rândul lui numit de același Paul Stănescu, nu a dorit să clarifice faptul că lucrările inexistente ale S.C. SENGHER SISTEME SRL se suprapun cu altele deja existente, adică sunt dublate, iar lucrările efectuate de S.C. TOP DECON SRL, firmă deținută de Darius Vâlcov prin interpuși, sunt incomplete sau fictive în cadrul contractului de 53.466.539 lei fără TVA având ca obiect „Extindere și reabilitare rețea de alimentare cu apă în Corabia”.

Din investigațiile la fața locului au rezultat decât străzi sparte, mizerie, lucrări nefuncționale (nici probele nu s-au putut face), o mare bătaie de joc.

Tot incomplete, de mântuială sunt și lucrările executate de S.C. TOP DECON SRL, firma lui Darius Vâlcov și la Vișina. Dar Rolls Royce-ul și ceasul de aur, cu care se afișează însă Deaconu (interpusul lui Vâlcov) depășesc 1 milion de euro. Este și normal dacă avem în vedere și suma de 19.518.788 lei încasată nelegal de la Direcția de Administrare a Patrimoniului Primăriei Slatina sau suma de 2.753.558 lei încasată în același mod de la Direcția de Administrare a Străzilor din cadrul Primăriei Slatina.

 • Situația cu lucrările dublate de la Caracalul lui Doldurea se repetă și la Balșul lui Rotea Cătălin, „cărăușul” lui Vâlcov  devenit denunțător și apoi desemnat primar de Paul Stănescu. Cumva de frică? Cu siguranță, știe el ceva!

De la Compania de Apă Olt, pentru aglomerarea Balș au fost atribuite prin trucarea licitației și cu  semnăturile directorului Cătălin Ușurelu și managerului Financiar Barbu Doinița, următoarele contracte având ca obiect:

1)„Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată în aglomerarea Balș” în valoare de 48.962.787 lei fără TVA, atribuit societății CONDOR PĂDURARU SRL.

Lucrările se înscriu în aceeași notă,ca fiind de mântuială, dar interesant este modul cum a fost trucată licitația. Ofertantul declarat câștigător (S.C. CONDOR PĂDURARU SRL) a avut lângă el un alt ofertant formal adică pe SENGHER SISTEME SRL care în ceea ce o privește, a fost suficient să se prezinte singură la pretinsa licitație.

Lângă  SENGHER SISTEME SRL, Păduraru Sorin a adus și firma fratelui Păduraru Cristian, S.C. STYH A&A SRL din Craiova, o firmă evazionistă prin care frații spală banii între ei și de care conducerea Companiei de Apă Olt  S.A.  (Cătălin Ușurelu și Barbu Doinița) avea cunoștință ca este o verigă în trucarea licitației.

2)„Reabilitarea facilităților de captare, înmagazinare și tratare apă potabilă în Balș” în valoare de 21.963.687 lei fără TVA atribuit S.C. CORAL SRL, firmă de apartament din Slatina, cu obiect de activitate  ”Alte unități de arhitectură”, care nu are nicio legătură cu obiectul contractului atribuit și cu o cifră de afaceri derizorie (de 24 de ori mai mică decât valoarea contractului semnat de Cătălin Ușurelu și Barbu Doinița).

Licitația a fost trucată în același mod, adică ofertantul declarat câștigător (S.C. CORAL SRL) a avut formal lângă el pe S.C. SENGHER SISTEME SRL dar și pe S.C. SIA DYNAMIC SRL deținută de Răescu Leonard, soțul judecătoarei Răescu Alina de la Curtea de Apel Craiova. Cum au intrat în contul firmei lui Răescu peste 50 de milioane de euro în ultimii ani și cum a devenit acesta dezvoltator imobiliar de succes cu precizarea beneficiarilor de apartamente și a dosarelor soluționate de doamna judecător Răescu este o chestiune pe care o vom dezbate separat, la pachet cu implicarea lumii justiției din Oltenia și a SRI în afacerile grupării infracționale de la Olt extinse și la Dolj. Că doar de-aia s-au regionalizat serviciile, care numai secrete nu mai sunt de când a venit Sabin Iancu.

Primarul Orașului Balș, Rotea Cătălin, nu a dorit să clarifice situația suprapunerii/dublării lucrărilor eferente celor două contracte, precum și a suprapunerii acestora cu situația reală a sistemelor vechi de apă și apă uzată funcționale.

Oricine poate merge la Balș și în cel mult 30 de minute poate să observe lipsa oricărei lucrări în cadrul acestui contract.

 • Din schema jafului banilor europeni de la Compania de Apă Olt S.A. nu lipsește nici S.C. OLD & NEW CONSTRUCT SRL fostă S.C. ROXANA MIRALIV SRL a celebrului evazionist Mircea Ungureanu zis „Pisicu” care a primit de la Barbu Doinița și Cătălin Ușurelu contractul în valoare de 29.416.196 lei fără TVA pentru „Îmbunătățirea facilităților de tratare apă potabilă și extinderea rețelelor de apă și canalizare în aglomerarea Potcoava”.

Și în acest caz, licitația a fost trucată, ofertantul formal de lângă OLD & NEW CONSTRUCT SRL fiind nelipsita SENGHER SISTEME SRL.

De data aceasta, în sprijinul S.C. OLD & NEW CONSTRUCT SRL a venit și ofertantul ALEXCOR TRADING SRL deținută de evazionistul Ciocan Cornel, eliberat din pușcărie, prietenul lui Paul Stănescu, care deține și S.C. T DANCOR ROMCONSTRUCT SRL prezentă în contractele de la ANIF, dar și în lucrările aferente proiectelor familiei Stănescu (S.C. BIG PORK FOOD SRL).

Solicităm organelor de urmărire penală să-i pună în vedere domnului ministru Barbu Florin-Ionuț și doamnei Barbu Doinița să nominalizeze constructorii dezvoltării imobiliare pe care o dețin în zona metropolitană Milcov, județul Olt.

Primarul localității Potcoava, județul Olt, chiar dacă este beneficiar al lucrărilor, se dezice în sensul că nu are cunoștință despre acestea deoarece ele aparțin Companiei de Apă Olt.

La fața locului, în localitatea Potcoava, nu am identificat astfel de lucrări.

 • Concluzia este că, atât fondurile europene cât și cele de la bugetul de stat sau bugetele locale sunt fraudate în Oltul lui Paul Stănescu și sesizăm OLAF, PARCHETUL EUROPEAN și DNA să dispună urgent cercetări și să recupereze prejudiciul de la persoanele vinovate.
 • Solicităm în același timp Ministerului Finanțelor, ANAF, ANAF – Antifraudă să se sesizeze la rândul lor cu privire la evaziunea fiscală și spălarea de bani, săvârșite la:

-la S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL: 5 milioane euro;

-la S.C. SENGHER SISTEME SRL: 6 milioane euro;

-la S.C. TOP DECON SRL: 11 milioane euro;

-la S.C. ELSACO ELECTRONIC SRL: 5 milioane euro;

-la S.C. OLD & NEW CONSTRUCT SRL: 6 milioane euro;

-la S.C. CONDOR PĂDURARU SRL: 9 milioane euro;

-la S.C. CORAL SRL: 4 milioane euro;

Datorită încasărilor foarte mari, aceste societăți și-au modificat baza de impozitare cu achiziții și operațiuni contabile fictive pentru a eluda plata impozitelor și taxelor către bugetul de stat. Totodată, au fost tranzacționate sume în regim suveică între societățile câștigătoare și ofertanții care au participat în susținere, formal la licitații.

 • Solicităm organelor de urmărire penală să dispună încadrarea corectă a faptelor săvârșite de soții Barbu Florin Ionuț, ministrul Agriculturii, zis Busy Mafiotul și Barbu Doinița, Managerul Financiar al Companiei de Apă Olt S.A. responsabil al Unității de Implementare a Proiectelor cu finanțare europeană prin Ministerul Fondurilor Europene, având în vedere că S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL este firma deținută de aceștia, ambii atribuindu-i și plătindu-i nelegal contracte de lucrări finanțate de la bugetul Uniunii Europene, atât de la ANIF, cât și de la Compania de Apă Olt, recuperarea la bugetul Uniunii Europene a fondurilor fraudate și pedepsirea acestora.
 • Solicităm organelor de urmărire penală să dispună recuperarea sumei de 200.000 euro plătită de directorul general al Companiei de Apă Olt Cătălin Ușurelu, în mod nelegal și fraudulos firmelor deținute de familia Dobrescu (socrii) și soția sa, cu titlu de „servicii de arhivare” supraevaluate și chiar fictive, de ordinul miilor de metri liniari și pedepsirea persoanelor vinovate pentru infracțiunea complicitate și de delapidare, respectiv Barbu Doinița, Cătălin Ușurelu și pensionarul SRI Covaciu Vasile Marian, socrul primarului Emil Moț.

Primăria Slatina este acționarul principal (85%) al Companiei de Apă Olt.

Directorul Companiei de Apă Olt S.A, Cătălin Ușurelu tocmai s-a întors din vacanța de lux în Africa (Safari) de peste 300.000 euro, unde l-a însoțit așa cum o face în fiecare an pe primarul Emil Moț, anul acesta luându-l și pe Ușurelu Jr. Numai trofeele împușcate au costat 180.000 euro. La așa jaf, așa beneficii! Și asta nu-i nimic față de edificiul de câteva mii de euro al familiilor Moț-Covaciu din zona metropolitană Slătioara, unde societatea primăriei DEZVOLTARE URBANĂ SLATINA SRL se străduiește să finalizeze mai repede lucrarea.

 • Nu în ultimul rând, solicităm organelor de urmărire penală să dispună recuperarea prejudiciului în valoare de 1.446.857,72 lei, fără TVA plustoate sumele plătite în perioada 2017-2023 pentru „Achiziționarea si plata nelegala de servicii juridice prin nerespectarea prevederilor legale” de la Casa de Avocatură ”Predoi și Asociații” din București, în condițiile în care societatea de avocatură reprezentată de avocatul Marius Predoi îi apără în instanțe (Tribunalul Mun. București, Curtea de Apel București) interesele personale ale lui Barbu Florin-Ionuț pentru un onorariu de 120 de lei. Intelligence, nu? Compania de Apă Olt are angajați juriști și nu se justifica plata a sute de mii de euro către un singur avocat prin atribuire directă a contractelor.

Pe lângă fraudarea fondurilor europene, grupul infracțional organizat format din Barbu Florin-Ionuț, Barbu Doinița, Covaciu Vasile Marian, Emil Moț, Laura Vasiloiu (fostă Goga, fiica directorului Camerei de Conturi Olt), susținut sub toate formele de Paul Stănescu se află în situația săvârșirii următoarelor fapte:abuzul în serviciu, traficul de influență, delapidarea, evaziunea fiscală și spălarea de bani (în cazul doamnei Barbu Doinița și S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL căreia, în fapt îi ține evidența contabilă).

Este un caz unic la Olt faptul că din anul 2016 (ultimul an verificat), Camera de Conturi Olt nu a mai verificat Compania de Apă Olt S.A. adică de 7 ani și nici nu are planificat un alt control pentru anii 2024 și 2025. S-a urmărit de către directorul Camerei de Conturi Olt, Adrian Goga, pe care îl considerăm un membru marcant al grupului infracțional organizat descris mai sus, acoperirea fraudelor și protejarea conducerii Companiei de Apă Olt, inclusiv a fiicei sale  (Vasiloiu Laura, fostă Goga) precum și expirarea termenului de 3 ani de la mutarea fiicei sale de la Compania de Apă Olt  la Direcția de Sănătate Publică Olt, urmând ca următorul control să aibă în vedere verificarea numai a ultimilor 3 ani de activitate a Companiei de Apă Olt.

Până atunci, gruparea infracțională organizată are tot timpul să-și acopere fraudele. Asta dacă organele de urmărire penală nu vor face nimic.

 • Ofertanții susținători (la modul fictiv) de la Compania de Apă Olt S.A, S.C. SENGHER SISTEME SRL, S.C. PRIMASERV SRL (firmă de casă a cuplului Olguța Vasilescu – Claudiu Manda) și S.C. ELSACO ELECTRONIC SRL se regăsesc și pe lista contractanților fondurilor europene de la Compania de Apă Oltenia – Craiova, astfel:

Cu toate că proiectul în valoare de 20 milioane RON ce face obiectul contractului din 29.11.2022 pentru „Proiectare și execuție sistem de canalizare ape uzate în satele Valea Fântânilor, Braloștița și Sfarcea din comuna Braloștița, județul Dolj” atribuit S.C. SENGHER SISTEME SRL privește Compania de Apă Oltenia S.A. acesta nu se regăsește în tabelul comunicat, iar răspunsul primarului comunei Braloștița a fost acela că a asigurat cofinanțarea de la bugetul local, refuzând să precizeze care este sursa de finanțare a celor 20 milioane RON.

Comuna Braloștița este localitatea de domiciliu a prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Marin Rogoveanu (pensionar special din anul 2022, cu toate că se afla în proces de urmărire penală – suspect la data pensionării în dosarul direcționat de către S.I.I.J. la Parchetul Curții de Apel Craiova, dosar redirecționat ulterior la Parchetul Curții de Apel Pitești). Acest procuror a fost un fel de „procurorul Portocală” de la Ploieștiul lui Sabin Iancu și vom reveni într-o ediție viitoare cu privire la activitatea acestuia și a șefei sale, la rândul ei pensionară specială de la 01.03.2023, Tena Tulitu de la Parchetul Curții de Apel Craiova.

Facem precizarea că firma IPA S.A, din asocierea cu S.C. SENGHER SISTEME SRL este din Sectorul 1, București și are ca obiect de activitateCod CAEN 7219 ”Cercetare-dezvoltare in alte științe naturale si inginerie”.

Companiei de Apă Oltenia S.A. Craiova deținută de Primăria Craiova și grupării Claudiu Manda – Olguța Vasilescu – Sabin Iancu (șeful regional al SRI), celebra grupare de la Ișalnița-Dolj, îi vom dedica mai multe ediții, inclusiv pe domeniul agriculturii, a miilor de hectare pentru care încasează subvenții de la Ministerul Agriculturii condus de Barbu Florin-Ionuț, zis Busy Mafiotul și cu privire la zonele agricole devenite sau în curs de devenire în mod nejustificat fizic real zone defavorizate (cu subvenții incomparabil mai mari).

Vom reveni!

Tihomira IVAN

1 thought on “ALTE TENEBRE ALE MARELUI JAF AL FONDUILOR EUROPENE DE LA COMPANIA DE APĂ OLT. ACELAȘI MODUS OPERANDI CA LA ANIF: FAMILIA BARBU FLORIN-IONUȚ, ACTUALUL MINISTRU AL AGRICULTURII, ZIS BUSY MAFIOTUL, FOST DIRECTOR GENERAL AL ANIF ȘI BARBU DOINIȚA (SOȚIA), MANAGERUL FINANCIAR AL UNITĂȚII DE IMPLEMENTARE A PROIECTELOR LA COMPANIA DE APĂ OLT. SUDUL ROMÂNIEI – CEA MAI SĂRACĂ ZONA A ȚĂRII SUB CUPOLA  CLANULUI MAFIOT INSTAURAT DUPĂ MUTAREA LUI SABIN IANCU DE LA SRI PRAHOVA LA SRI OLTENIA. PATRIA A PRIORI?

 1. MOARTE ȘI PORTOCALE LA CREVEDIA, CENUȘĂ ȘI ORHIDEE ÎN OLTENIA.
  Asta se întâmplă când ofițerul SRI promovat general devine mai infractor decât toți infractorii la un loc.
  Ce se întâmpla la Ploiești cu Sabin Iancu la conducerea SRI se întâmplă de câțiva ani însutit în toate județele Olteniei, în special Olt și Dolj.
  Toate firmele evazioniste mari sunt controlate și protejate de SRI-ul lui Sabin Iancu pe toate domeniile de activitate.
  Nu întâmplător Sabin Iancu a lăsat SRI București pentru Oltenia.
  Aici a intrat într-o teribilă frăție cu Claudiu Manda, fostul președinte al comisiei de control a SRI din Parlament pe care l-a cunoscut la modul infracțional prin fostul primar de la Ișalnița, Ovidiu Flori, nașul cuplului Olguța Vasilescu – Claudiu Manda și membru marcant al lumii interlope craiovene.
  Sabin Iancu este din Ișalnița – Dolj și acolo a înființat prin interpusul Ghinea firma GUARDIAN pentru colectarea deșeurilor medicale pe care a mutat-o la Prahova prin fuziunea cu SC ECO BURN SRL căreia i-a schimbat denumirea în STERYCARE ROMANIA SRL și apoi în STERYCICLE ROMANIA SRL firme evazioniste cu administratori fictivi ca Johnston Paul John din Delaware – SUA, care au devalizat bugetele marilor spitale publice din România.
  Cantitățile anuale de deșeuri medicale facturate au ajuns aproape cât ale Chinei.
  Primul gând cu care a venit la Craiova a fost să pună mana pe Primărie pentru a dirija banii publici, în special cei de la Compania de Apa către firmele pe care le controlează.
  Așa a reușit sa-si plaseze amanta Ciuca Delia Claudia în funcția de director executiv al Primăriei Craiova și banii au început să curgă către firmele sale și ale fraților masoni.
  Cu fratele Manda și sora Olguța s-a implicat în afaceri în agricultură unde în curând vor ajunge la 10.000 hectare, iar în asociere cu Ovidiu Flori vor depăși 14.000. Numai din subvenții sumele sunt amețitoare. Și aici ministrul Barbu (Busy mafiotul) va trebui să fie recunoscător…
  Pe Stănescu l-a cunoscut conjunctul când C.J. Olt a plătit de două ori 3,5 milioane euro, atât din fonduri europene cât și din bugetul public firmei ASESOFT a lui Sebastian Ghiță pentru un soft (o unitate de calculator, un monitor și un CD) care chipurile previne fenomenale meteo periculoase în județele Olt.
  Dosarul fraudei fondurilor europene a fost instrumentat la DNA Central de procurorul Dănuț Volintiru (în prezent pensionar) care la rugămintea lui Coldea l-a clasat, în motivare invocând un alt proiect (Prevenirea fenomenelor Hidro-periculoase în Regiunea Olt-Belene (Bulgaria).
  El l-a ajutat pe Stănescu să-l numească pe Barbu ministru al Agriculturii, să-i numească fratele director la ADR SUD VEST OLTENIA și e soția nepotului lui Stănescu să-și deschidă cabinet notarial la Afumați-Ilfov.
  Are o strânsă legătură cu firmele SENGHER SISTEME, TECOND, IPA, PRIMASERV, CONDOR PĂDURARU, OLD & NEW CONSTRUCT, SIA DYNAMIC, ELSACO ELECTRONIC și multe altele.
  Este prezent în toate lucrările publice de anvergură așa cum este în prezent linia de tramvai din Craiova, dar și în lucrări civile private, domeniu imobiliar (Construcția de blocuri cu banii nefiscalizați ai interlopilor ca celebrul Pîrjol Mihai) nefiind lăsat deoparte. De certificatele de urbanism și autorizații nelegale se ocupă amanta, directorul executiv al Primăriei Craiova.
  Printre persoanele interpuse se numără Ionuț Pârvulescu din Ișalnița și Barbu Sorin evazionistul de la VEROPAN, PANVERO, PLUS PAN pe numele cărora au fost achiziționate mai multe clădiri în centrul istoric. Ba mai mult, chipurile Pârvulescu și Barbu au construit și o clădire nouă, etajată în centrul istoric cu sume pe care aceștia nu le justifică sub nicio formă, mai ales Pârvulescu care a fost promovat director al noului Parc Industrial.
  Interesant este însă faptul că noua clădire a fost vândută pe o sumă colosală celor doi asociați în ADE GAS ai lui Doldurea de la Caracal , Cristian Berceanu de la AZALIS GAZ și Crețan Cosmin-Ionuț de la EUROGENETIC.
  Suma încasată a însemnat evident o taxă de protecție. Rezultatul s-a văzut la Crevedia.
  În domeniul justiției, firma SIA DYNAMIC a „fratelui” Liviu Răescu, soțul judecătoarei Alina Răescu de la Curtea de Apel Craiova încasează zeci de milioane de euro de la diverși constructori din Olt și Dolj beneficiari de contracte de la ANIF, Compania de Apă Olt, Compania de Apă Oltenia Craiova, fratele mason Răescu are efectiv rolul de perceptor pentru că de construit nu construiește nimic.
  Pe prim procurorul Marin Rogoveanu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj l-a folosit până l-a alungat cu tinicheaua de coadă cât pe ce aproape ca pe portocală de la Ploiești.
  Normal ar fi să se sesizeze și Parchetul Curții Militare de Apel de pe lângă DNA și P.I.C.C.J. pentru ca pe viitor să nu mai moară oameni din cauza unor canalii (infractori) cu grade.
  Dacă cineva poate să-l numească pe Sabin Iancu șef de serviciu secret aceștia ar putea fi Coldea sau Ciocârlan, dar în nici un caz oamenii din SRI care mai cred în PATRIA A PRIORI sau președintele Iohannis care printr-o eroare l-a avansat la gradul de general la propunerea lui Hellvig.
  Halal general!
  Numai modificarea în regim de urgență în Parlament a legii de funcționare a SRI ar mai putea îndrepta cumva lucrurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *