DUPĂ CE A NENOROCITSPITALUL, CONDUCEREA SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA  CARE COLCĂIE DE INFECȚII NOSOCOMIALE, A FUGIT. DIN DATA DE 06.11.2023, CONDUCEREA SPITALULUI ESTE ASIGURATĂ DE UN ASISTENT MEDICAL DE LA UNITATEA DE PRIMIRI URGENȚE (CATALINA OVIDIU, BOTEZAT DIRECTOR DE ÎNGRIJIRI MEDICALE) „Articol dedicat acelora care încă mai cred că nu e prea târziu…”

De peste 5 (cinci) ani conducerea de facto a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova este asigurată de un derbedeu din lumea interlopă a Craiovei, Stanca Flavius Alexandru, o sărăcie de acolit al lumii interlope craiovene care, de la o rablă de mașină din care curgeau fiarele, a ajuns la BMW Seria 5, iar mai nou la PORCHE CAYENE în valoare de 140.000 EURO. Și asta nu e tot, având în vedere și investițiile imobiliare de succes.

Nu a contat cine a fost managerul spitalului, cu toate că, favoritul lumii interlope reprezentată de interlopul craiovean Doru Petrescu zis „Doru Măgaru” (în prezent decedat) și al grupării infracționale de la Ișalnița, Dolj reprezentată de Ovidiu Flori, nașul cuplului Claudiu Manda – Olguța Vasilescu a fost Georgescu Eugen Florin, singurul criteriu fiind acela că putea fi controlat, șantajat, iar lângă el, pentru controlul total al spitalului, a fost trimis managerul „de facto”, Stanca Flavius Alexandru, care a băgat teroarea în personalul spitalului, dându-se ofițer al serviciilor.

Georgescu Eugen Florin este fiul doctorului Georgescu Ion, persoană cu grave probleme psihice în prezent fiind un abonat permanent al cluburilor deocheate din Craiova, în facultate (UMF Craiova) fiind alintat cu apelativul „doi neuroni”.

Duetul „Stanca-Georgescu” a dispus de modul cum s-au efectuat achizițiile la spital, în general în mod direct, iar medicamentele și materialele sanitare facturate nu ajungeau de fapt în spital, așa cum rezultă din materialele sosite la redacție. Facturile ajungeau decât la Serviciul Financiar Contabil pentru  a fi decontate de directorul financiar contabil ec. Tănasie Gabriela, fără documentele legale care trebuiau să însoțească facturile. Șefa Biroului Achiziții, ec. Ninoiu Daniela  nu este străină de acest mare jaf cu consecința periclitării siguranței vieții pacienților, așa cum rezultă din același materiale.

În magaziile spitalului nu mai e nimic, pacienții fiind puși în situația să-și cumpere singuri serul fiziologic, leucoplastul, feșele/bandajele, medicamente, totul. Secțiile de oncologie și oncologie pediatrică au ajuns mai rău ca lagărele de exterminare.

După ce au distrus spitalul, Stanca Flavius Alexandru și-a luat concediu fără plată pentru un an, acesta stând până în prezent mai mult acasă decât în spital, iar celebrul „doi neuroni” (managerul Georgescu Eugen Florin) luându-și și el concediu medical, spitalul rămânând pe mâna unui asistent medical de la Unitatea de Primiri Urgențe (Catalina Ovidiu) pe care cei doi l-au numit director de îngrijiri medicale pentru a-l folosi la semnarea mai multor proceduri de achiziție și a unor rapoarte de necesitate.

Este adevărat că plecarea celor doi coincide și cu mediatizarea comunicatului D.N.A. privind modul cum s-au făcut angajările în spitalul în care pentru un post de brancardier s-a ajuns la o mită de câteva zeci de mii de euro.

Stanca Flavius Alexandru a fost angajat inițial în spital la serviciul relații publice/comunicare, apoi șef al Biroului Administrativ, iar apoi la Biroul Personal (RUNOS) unde l-a însoțit și „tovarășa” juristă Toma Simona Maria care a avizat juridic pentru legalitate mai multe contracte păguboase pentru spital.

Vom reveni, prezentând în edițiile viitoare totul despre marele jaf al banilor publici din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, modul cum s-au făcut angajările, promovările, achizițiile, inclusiv despre cum a ajuns managerul Georgescu șef lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, adică un exemplu pentru studenții viitoridoctori, modul cum se prezintă la catedră și ce condiții le oferă în spital studenților pentru practica medicală.

Cerem public ministrului Sănătății, Alexandru Rafila să dispună urgent prin Corpul de Control măsurile necesare asigurării funcționării cât de cât normale a spitalului, inclusiv prin numirea unui manager interimar în locul asistentului medical de la Unitatea de Primiri Urgențe. Aceluiași ministru îi solicităm să clarifice perioada ocupării funcției de manager de către Georgescu Eugen Florin, având în vedere că aceasta urmează să expire la începutul anului 2024 și nu 2025, conform adresei MS nr. SRPP 135/09.03.2023 prin care, în urma renunțării la judecarea recursului de către Ministerul Sănătății în dosarul nr.169/54/2020 al I.C.C.J, mandatul managerului Georgescu Eugen Florin a fost prelungit cu o perioadă corespunzătoare perioadei de desfășurare a procesului, nefiind legală acordarea încă unui mandat de 4 ani.

Tihomira IVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *