NEPĂSARE, INDIFERENȚĂ SAU TICĂLOȘIE DIN PARTEA DIRECTORULUI EXECUTIV AL DIRECȚIEI SANITARE VETERINARE ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR  DOLJ, ANDREI BUTARU, FAȚĂ DE SIGURANȚA VIEȚII PACIENȚILOR INTERNAȚI ÎN SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA EXPUȘI LA RISCUL DE CONTAMINARE BIOLOGICĂ/BACTERIOLOGICĂ/EPIDEMIOLOGICĂ DIN BLOCUL ALIMENTAR AL SPITALULUI

Despre abuzurile directorului executiv al D.S.V.S.A. DOLJ, dr. Andrei Butaru, am scris în articolele anterioare, unele dintre acestea depășind cu mult limitele investirii sale pe viață în această funcție, cum ar fi:

  • ”Alba-neagra” cu interzicerea activității și autorizarea firmei de casă ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, administrată de cetățeanul african Bonnot Francois Louis Maurice, născut în Ferkessedougou, Coasta de Fildeș, Africa, cu domicilii fictive în Casablanca, Maroc, persoană de altfel nu există. Aceasta este firma care hrănește pacienții internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, începând cu 01.01.2020, fără a fi autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, la data atribuirii nelegale (directe) a contractului și cu obligații fiscale de ordinul milioanelor de lei, neachitate către bugetul de stat.
  • ”Alba-neagra” privind trecerea neobservată a faptului că după interzicerea activității firmei de casă ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, nici înlocuitorul acesteia, S.C. PANORAMIC PARC SRL Cârcea, nu era autorizat sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor pentru hrănirea de tip catering a persoanelor aflate în regim de spitalizare.
  • ”Alba-neagra” cu autorizarea altei firme de casă, ANSAMBLE INFLIGHT SRL care desfășura activități de alimentație publică dintr-o stație ITP din Balta Verde, comuna Podari, Jud. Dolj, beneficiarii fiind pasagerii zborurilor operate de pe aeroportul Craiova.
  • Refuzul nejustificat de a acorda autorizații sanitare veterinare unor firme concurente celor menționate mai sus cu toate că acestea au avut dosarele în regulă și chiar au plătit facturile emise cu titlul de taxă pentru emiterea autorizațiilor sanitare.

Demersurile noastre către AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR, în urma sesizărilor primite la redacție, în sensul implicării acestei instituții pentru eliminarea riscului major de contaminare biologică/bacteriologică/epidemiologică din blocul alimentar al spitalului, unde există depozitate de peste 3 ani  produse alimentare de origine animală și non-animală, inclusiv ouă, urmare a interzicerii de către spital a accesului în acest spațiu și unde același spital a depozitat și depozitează medicamente și materiale sanitare, au avut ca răspuns adresa nr.18136/27.12.2022 care ne înștiințează la data de 27.12.2022, că după examinarea conform competenței D.S.V.S.A. DOLJ ne va fi comunicat răspunsul.

Nici după 15 zile, directorul executiv al D.S.V.S.A. DOLJ nu a comunicat acest răspuns, motiv pentru care vom adresa o scrisoare deschisă prim-ministrului Guvernului României, scrisoare pe care o vom publica într-un articol viitor.

Considerăm că trebuie adus la cunoștință prim-ministrului Guvernului României că în orașul său (Craiova) persoane din mediul infracțional/interlop al orașului, numite la conducerea spitalului și-au permis să închidă timp de peste 3 ani un bloc alimentar modernizat ca în orice țară europeană civilizată sau chiar la standarde mai mari și să încheie nelegal contract de catering dintr-un spațiu inițial neautorizat din incinta fostului I.C.I.L. (S.C. LACTIDO) cu o firmă căreia i-a fost declarat un administrator fictiv, neexistent, cu obligații fiscale neachitate la bugetul de stat, firmă care a declarat la ANAF numai pierdere de la înființare, din anul 2009 și până în prezent. Trebuie adus la cunoștința domnului prim-ministru al Guvernului României și sesizările, reclamațiile transmise conducerii spitalului de pe secțiile acestuia privind bătaia de joc cu hrana pacienților, dar și ingineriile cu plata facturilor care nu sunt însoțite de documente legale de recepție sau care au înscris un serviciu complet în condițiile în care acesta se desfășoară parțial și nu așa cum a fost prevăzut în contract, respectiv până la oficiile secțiilor spitalului.

Pe banii cui? Vom vedea ce spune Corpul de Control al prim-ministrului.

Tihomira IVAN

3 thoughts on “NEPĂSARE, INDIFERENȚĂ SAU TICĂLOȘIE DIN PARTEA DIRECTORULUI EXECUTIV AL DIRECȚIEI SANITARE VETERINARE ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR  DOLJ, ANDREI BUTARU, FAȚĂ DE SIGURANȚA VIEȚII PACIENȚILOR INTERNAȚI ÎN SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVA EXPUȘI LA RISCUL DE CONTAMINARE BIOLOGICĂ/BACTERIOLOGICĂ/EPIDEMIOLOGICĂ DIN BLOCUL ALIMENTAR AL SPITALULUI

  1. La ce vă așteptați de la ”acoperitul” Andrei Butaru aflat în lesa Olguței Vasilescu și a lui Claudiu Manda?
    Infractor la infractor trage, iartraseistul Butaru a luat instituția DSV pe persoană fizică, pe viață. Această mizerie umană de origine bolșevică nu a făcut niciodată un control la firmele lui Ovidiu Flori, nașul cuplului Olguța Vasilescu – Claudiu Manda, la firmele lui Ștefănescu de la Primaserv, firmele lui Aurel Iovan dezvoltatorul imobiliar agreat de același cuplu, Olguța Vasilescu – Claudiu Manda sau la firmele de profil ale lui Sorin Manda.
    Ce așteptări putem avea de la un individ care autorizează o activitate de alimentație publică într-o stație ITP?
    Dacă i s-a spus să-i acopere pe infractorii Gerogescu Eugen și Stanca Flavius Alexandru de la spital, asta a făcut! Dar cum?
    Și-a trimis o unealtă la spital, pe dr. Zăvoianu Janina care a constatat decât că în blocul alimentar fostul prestator nu mai desfășoară activitate și atât.
    Tare asta! Adică la data de 03.01.2023 constată că un prestator nu mai are activitate acolo din 31.12.2019 și îi închide activitatea. De noaptea minții! Numai Butaru poate explica cum poate fi închisă o activitate care nu se mai desfășoară timp de peste 3 ani.
    Nu a avut curajul sp intre acolo să deschidă ușile camerelor, să descopere ouăle de 3 ani, carnea în putrefacție, sângele pe jos ca în filmele de groază, laptele transformat în bombă ecologică, etc.
    Este bine că acel bloc alimentar are sistemul de monitorizare video activ și că totul v-a fi probat în fața oamenilor legii, inclusiv cu privire la decizia criminală a managerului spitalului de a depozita acolo medicamente și materiale sanitare.
    Despre altă mizerie umană, șeful DSP Dolj . . . . . . cât de curând!! Dar nu înainte de a face publică averea colosală ascunsă prin interpuși a lui Andrei Butaru, avere pe care nu o poate justifica din veniturile sale legale.

  2. Nici după 1 an și 3 luni mizeria umană dr. Andrei Butaru de la DSV Dolj nu i-a eliberat autorizația sanitară veterinara pentru autoutilitara de transport agentului economic care urma să participe la licitația organizată de spitalul din Craiova pentru hrănirea pacienților, urmând descalificarea acestuia în condițiile în care mijlocul de transport a fost verificat, evaluat și i s-a perceput taxa de autorizare.
    Scopul a fost îndeplinit de Andrei Butaru și unealta sa dr. Pîrjol Luminița, dar cum se cheamă asta? Simplu: Trafic de influență, abuz în serviciu și susținerea unui grup infracțional organizat!
    Dacă managerul spitalului Georgescu Eugen și-a luat un alt apartament de lux în complexul ”Azaliz” din fostul Bulevard Murs (Bd Gh. Chițu), sărăntocul impostor Stanca Flavius Alexandru, patronul spălătoriei auto evazioniste din Craiovița își etalează acum BMW-ul seria 5 și proprietățile de lux, directorul DSVSA Dolj (Andrei Butaru) e mai prost? Ei bine, nu!
    Este mult mai smecher și mai avut și despre asta este mult de scris!

  3. Interlopii Craiovei din care nu lipsesc frații Manda au pus stăpânire pe Craiova și pe sistemul de sănătate unde și-au numit indivizi de teapa lor ca Georgescu Eugen și Stanca Flavius Alexandru.
    ”Bani cu orice preț”, inclusiv jucatul pe cadavre este lozinca lor girată de celebrul ”sistem”, zis statul paralel sau mai bine-zis de unii indivizi din cadrul acestui sistem care nu au înțeles că intratul în cocină are un final nefericit.
    Cât le va trebui să înțeleagă că un derbedeu de teapa lui Stanca Flavius Alexandru, trimis de cuplul Manda Claudiu – Olguța Vasilescu în spital, la pachet cu managerul Georgescu Eugen nu poate prin funcția pe care o are, să dispună de cheile de la blocul alimentar și în cunoștință de cauză că există risc de contaminare, să trimită forțat acolo angajați din cadrul serviciului tehnic-administrativ, să depoziteze medicamente și materiale sanitare care odată contaminate, pot omorî oameni?
    Poate până când un om al legii curajos, care nu s-a lăsat jucat în picioare și pus în lesă de aceși nenorociți îi va trimite unde le este locul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *